Gebruikers ervaringen

Wat vinden zij van F.I.T. Sportbalsem?

Lees wat anderen van F.I.T. Sportbalsem vinden of laat ons uw ervaringen weten!
 

Januari 2015 Alex van Hedel, duursporter

Mijn naam is Alex van Hedel, ik ben een duursporter die van nieuwe en extreme uitdagingen houd.

Door steeds maar weer extreme uitdagingen aan te gaan kan ik niet zonder de juiste uitrusting en verzorging van het lichaam en spieren. Zo heb ik vele middelen geprobeerd en getest. Voor snelle herstel van de spieren heb ik vele middeltjes gebruikt. Smeren en smeren, maar uiteindelijk had ik alleen maar rode benen en nog altijd vermoeide spieren. Na lange en/of zware training sessies duurde het herstel ook langer dan noodzakelijk, tenminste dat weet ik nu! Ik heb via AltijdSporten.nl de tip gekregen om een ander product te proberen.

Dat heb ik geweten tijdens mijn trip naar Nepal. Vanuit Basecamp Mount Everest heb ik daar de hoogste marathon van de wereld gelopen. Dit zou zwaarder geweest zijn als ik de sportbalsem van FIT niet gehad zou hebben. Geen rode huid meer, preventief te gebruiken tegen vermoeide spieren en een sneller herstel nadien. Eindelijk een product dat ook écht helpt! Juist een product wat ook nog eens helpt voor snel herstel bij sport blessures. Dit voor mij nieuwe echt werkende wondermiddel heet dus 'F.I.T.' Deze balsem masseert lekker weg, geen rode benen meer en warempel mijn spieren herstellen echt! Mijn vrienden hadden blessures zoals hielspoor en pees ontstekingen rond de knie en liezen. Ze wilde dit product ook proberen en na enkele dagen liepen ze weer als een veertje! Gewoon top. Hoewel wondermiddeltjes niet bestaan twijfel ik toch daar mijn ervaring nu wel als een wonder wordt ervaren. Vele sportfysio praktijken kenden dit product al en maakte hen juist zo succesvol. Nu eindelijk kunnen we als echt gepassioneerde sporters dit product zelf gaan gebruiken.

O, ja bij verkoudheid kun je een theelepelje van deze sportbalsem in heet water ook gebruiken om te stomen, gewoon ouderwets met een handdoek erboven. Je zult weer opnieuw fris kunnen ademen en dus genieten.

Wil je meer weten over mijn avonturen kijk dan gerust op mijn sportblog nl. http://mounteverestrunneralex.com

 

September 2014 Frank Germann, Snowboardtrainer/Coach Nederlandse Ski Vereniging

F.I.T. is the SHIT
Of ik nou op mijn mountainbike, kite, SUP,  of  snowboard  aan het knallen ben, je gaat toch altijd tot de max!  En daardoor komt het wel eens voor dat bepaalde lichaamsdelen niet meer echt soepel mee willen werken.  Gelukkig met de achterliggende gedachte, als ik me vanavond weer even met F.I.T. kan insmeren dan ben ik morgen weer soepel! 

En zo is het ook!  Ik masseer het desbetreffende lichaamsdeel meerdere malen  per dag in en herhaal zo vaak als  nodig is.  Voor echt maximaal resultaat,  gebruik ik F.I.T., als  ik net onder de douche vandaan kom en bedek ik het betreffende lichaamsdeel  zodat het compact aanvoelt. Ook mijn atleten gebruiken dit product en zijn er zoals ik echt lyrisch over!

Aloha, Frank Germann

 

Juni 2014 - Francisca van den Ende – Sportleidster uit Raalte

In mijn sportgroepen (55+ers) komen door de leeftijd kleine klachtjes als kramp, spierspanning, spierpijn vaker voor. Ik had het genoegen wat proefpersonen te kunnen laten kennismaken met FIT sportbalsem, en ik hoor alleen maar positieve geluiden.

De pijn bij kramp is beduidend minder, en de balsem smeert prettig en trekt goed in. De bevindingen zijn neergelegd bij het sportbestuur, zodat we hopelijk snel kunnen overstappen naar deze FIT sportbalsem.

 

Mariëlle de Mol, Nederlands Kampioen dames motorcross en sportmasseur.

Ze heeft zich dit jaar bewezen in het Nederlands Kampioenschap voor dames motorcross en werd verdienstelijk tweede op het Europees Kampioenschap. Ze draait al jaren mee in de motorcross wereld.Mariëlle de Mol

Tijdens de Massage Vakbeurs kwam ik in aanraking met het product F.I.T. sportbalsem. Ik heb allerlei producten geprobeerd bij kneuzingen, pijntjes en klachten. Bij het motorcrossen zit een val nu eenmaal in een klein hoekje. Na het getest te hebben, was ik er zeer over te spreken. Het verlicht de pijn en versnelt het geneesproces.

Na het masseren in mijn praktijk smeer ik F.I.T sportbalsem vaak op zodat de mensen weer met een goed of beter gevoel naar huis gaan. Inmiddels verkoop ik het product aan sporters en andere mensen met klachten. Ze zijn allen zeer tevreden over F.I.T. sportbalsem en volgens mijn klanten werkt het beter als andere vergelijkbare producten.
 

Hanneke de Boer, Triatlete, doet Ironman Worldchampionship Hawaii in 9 uur 49. Eindigt 5de in haar age group, www.hannekedeboer.net.Hanneke de Boer

Na een aantal peesontstekingen, last van mijn schenen en andere vervelende hardloopblessures ben ik met Herzog tubes gaan lopen en herstelkousen gaan dragen na zware loop- en fietstrainingen.

Via Sportcompressiekleding.nl kreeg ik een proeftubetje FIT balsem opgestuurd om uit te proberen.

Dit heb ik gedaan en het beviel zodanig goed dat ik nu consequent na looptrainingen of zware fietstrainingen F.I.T. sportbalsem op mijn benen smeer, meestal in combinatie met herstelkousen.
Dit voelt prettig aan en het bevordert mijn herstel na een zware training doordat het de doorbloeding stimuleert.

Als het erg warm is buiten of tijdens trainingsstages vind ik het ook erg prettig dat als het erg warm is ik alleen de sport fitbalsem kan smeren en niet de kousen aan hoef te doen.

De heer E.A. van Vugt uit Duizel
Waarschijnlijk als gevolg van Artritis psoriatica heb ik al meer dan 3 maanden veel last van de knie, spieraanhechtingen etc. Fysio en alternatieve behandelingen hebben geen resultaat opgeleverd. 3 dagen F.I.T. smeren en alle pijn en ernstige overlast verdwenen. Geen nieuwe knie, maar ik kan weer vooruit.

Roger Brandts, sportmasseur Sportmassage MaastrichtRoger Brandts
Op het hardloopevenement Maastrichts Mooiste kwam ik voor het eerst in contact met F.I.T sportbalsem. Ik kreeg een kleine tube F.I.T sportbalsem mee om zelf de werking te ervaren.
Mijn eerste ervaring was gewoon super! Ik ben de F.I.T sportbalsem gaan gebruiken in mijn eigen praktijk en iedereen was en is zeer enthousiast. Hardlopers, voetballers, zwemmers, handballers, wielrenners noem maar op iedereen komt terug met een positief verhaal. Het is natuurlijk perfect om preventief te gebruiken maar ook als er een klacht of blessure is zeg ik smeren! Ik gebruik de F.I.T sportbalsem nu bij elke sportmassage in mijn praktijk en het verkoopt zichzelf.
Een van de grootste voordelen is dat ik na de massage te hebben gegeven er na 5 minuten met een tape overheen kan om de spieren optimaal voor te bereiden voor de sport en de hersteltijd vele malen korter is dan zonder de F.I.T. balsem.

Het Begeleidingsteam van Tour du ALS Editie 2, 7 juni 2013.
"Mijn ervaringen met FIT sportbalsem zijn goed, zeer prettig om mee te masseren en een voordeel dat je het in combinatie met neutrale massage-olie kan gebruiken en ook na afloop voor herstel bij inspanning. Daarnaast kan je nog steeds medical Tour du ALS Mont Ventouxtaping gebruiken als je als basis alleen FIT sportbalsem gebruikt. Dat kan niet als je eerst een massage-olie hebt gebruikt...bijzonder voordeel en zeker bij dit soort evenementen.
De mini-tubes zijn ideaal om mee te geven en de balsem is prettig in gebruik en ruikt ook nog lekker!"
" Ik vond het erg belangrijk de mogelijkheid te hebben om te masseren en vervolgens nog tape te kunnen plakken. Dat is een bijzonder groot voordeel van de fit sportbalsem. Zeker met dit soort sportevenementen kunnen ze dat goed gebruiken in hun campagne. Verder is het lastig om een goed oordeel te hebben omdat we mensen maar kort zien en niet terug kunnen horen of het gewerkt heeft en wat de cliënten er zelf van vinden"
Daarnaast was het natuurlijk een fantastische ervaring om deel uit te mogen maken van zo'n mooi evenement en zijn we natuurlijk super dankbaar voor de sponsor van de middelen. Zij hebben ons werk mede mogelijk gemaakt! "

Mei 2013. Jim Thijs, professioneel triatleet uit België, gespecialiseerd in XTERRA (off-road triatlon).Jim Thijs
Hij behoort al bijna 10 jaar bij de XTERRA wereldtop. Zijn beste resultaten zijn een 2de plaats bij XTERRA Denemarken, een 4de plaats op het Europees kampioeinschap XTERRA (Italië) en een 10de plaats op het Wereldkampioenschap XTERRA (Maui, Hawaii).

De F.I.T. Sportbalsem heb ik uitvoerig kunnen testen en ik ben echt onder de indruk. Zo had ik na een val met de mountainbike een gekneusde bilspier. Meteen toen ik thuis kwam bracht ik de F.I.T. Sportbalsem aan. Op dat moment kon ik nog amper gaan van de spierpijn op die plek. Voor het slapen bracht ik het normaals aan. 's Ochtends was de pijn bijna helemaal verdwenen zodat ik mijn trainingen gewoon kon verderzetten.
Ook na hele zware inspanningen, die normaal gevolgd zouden worden door spierpijn, breng ik de F.I.T. Sportbalsem aan waardoor de spierpijn achterwege blijft achterwege en het spierherstel beduidend sneller gaat.

 

Mei 2013. Sharon Walraven (ergotherapeute) speelt 17 jaar internationaal rolstoeltennis.Sharon Walraven
Sharon is een zeer actieve sportster en uiteraard hebben we gevraagd wat zij in haar sport heeft bereikt. Zilver Paralympics Sydney 2000, Goud paralympics Beijing 2008, 7 grandslam dubbeltitels , Australian open 2011, 2012, Roland Garros 2011, Wimbledon 2010, 2011, US open 2010, 2011, 8 keer winnaar World team cup, hoogste ITF wereldranking single 2, hoogste wereldranking dubbel 1, 9 keer sportvrouw van Limburg.
Op voorspraak van Ike Leus uit België hebben we enkele proeftubes naar Sharon gestuurd ter evaluatie van het F.I.T. product.
Sharon schrijft over haar ervaring met F.I.T.:
‘Omdat mijn spieren redelijk fors belast worden bij mijn sport stond ik er zeker voor open om F.I.T sportbalsem eens te proberen.
Ik vind het heel prettig in gebruik en heb echt het idee dat mijn pijnlijke spieren er baat bij hebben. Voorlopig zit het dus standaard in mijn tennistas.
Tijdens de toernooien vraag ik tegenwoordig aan de fysio om met F.I.T te masseren. Het is prima spul om mee te masseren en het helpt ook nog...wat wil je nog meer!!!!’

 

30 april 2013 Sandra Nypels, Sparks SoftbalteamSparks

Ik begeleid al 20 jaar het eerste dames team van Sparks Haarlem. De dames draaien sinds jaren mee aan de Europese Top. Het afgelopen jaar werd de Europacup 1 binnengehaald. Groot deel van de speelsters van Sparks maken ook deel uit van het Nederlands softbalteam en hebben dus een behoorlijke belasting in de week. 3x per week zijn ze actief met het Nationale team en 3x per week met hun club. Dit vergt lichamelijk veel van de dames. Ik gebruik sinds 2011 het middel F.I.T. sportbalsem om de dames zo fit en soepel mogelijk te houden en het werkt geweldig. Ook bij blessures heeft het middel een heilzame werking. Tevens heb ik het idee dat de speelsters sneller herstellen. Zeker nu in het voorseizoen met de lage temperaturen liggen blessures bij deze sport op de loer. Softbal is een vrij statische sport, met explosieve pieken om de spieren goed warm en doorbloed te houden gebruik ik vooral in deze periode het middel preventief.

Naast het begeleiden van dit sportteam ben ik ook werkzaam in een particuliere praktijk en ook daar maak ik steeds vaker gebruik van het middel F.I.T. Een aantal patiënten heeft zeer veel baat bij het middel en naast dat ik ze ermee behandel smeren ze het thuis zelf op het aangedane lichaamsdeel.
Mijn algemene indruk van het middel. Het heeft een zeer heilzame en snelle werking. De spieren raken snel doorbloed en behouden voor een langere periode hun warmte. Ik kan het middel F.I.T. dan ook aan iedereen aanraden, zowel preventief als curatief.

Reacties van speelsters/spelers van Sparks Haarlem:
‘Een geweldig middel en het ruikt ook nog lekker. Als ik stijve spieren heb dan smeer ik voor de wedstrijd het middel erop en het heeft binnen 5 minuten een positieve werking.’
‘Zonder dit middel had ik de Europacup niet volledig kunnen spelen. Natuurlijk werd ik ermee behandeld door de fysiotherapeut maar ik heb in verleden vaker blessures gehad waarbij ik niet met dit middel werd behandeld en dan duurde, voor mijn gevoel, het herstel langer.’
Ervaringen van Patiënten;
'In mijn jeugd werd ik getroffen door Polio. Op later leeftijd kreeg ik ook nog een post-polio er overheen. Door de polio heb ik vaak vermoeide en pijnlijke stijve spieren. Sinds ik het middel F.I.T. gebruik voelen mijn spieren een stuk minder pijnlijk en vermoeid aan. Geweldig middel dus.’
‘Ik ben Fybromyalgie patiënt en heb dagelijks last van pijnlijke en stijve spieren, sinds ik het middel F.I.T. van fysiotherapeut aanbevolen heb gekregen en ook ben gaan gebruiken heb ik daar minder last van.’

 

26 april 2013 Gayle Mahulette, topsport badmintonGayle Mahulette
Sinds een aantal weken gebruik ik F.I.T. Sportbalsem voornamelijk voor mijn onderrug en wanneer ik spierpijn heb. Ik ben heel lang uit de running geweest door een onderrugblessure, waar ik nog steeds niet volledig van af ben. Meerdere keren per dag smeer ik F.I.T. Sportbalsem op mijn onderrug, het zorgt voor warmte die mijn spieren soepel houdt en waardoor de pijn licht wordt verminderd.

Wat ik fijn vind aan F.I.T. Sportbalsem is dat het ook geschikt is voor een gevoelige huid, zoals mijn huid. Eerst was ik bang dat ik er misschien uitslag van zou krijgen, maar gelukkig was dit niet het geval. F.I.T. sportbalsem smeert lekker weg en heeft een niet al te sterke geur, die je gemakkelijk van je handen af kunt wassen.

F.I.T. Sportbalsem is een echte aanrader!

(foto: © Rene Lagerwaard, www.renelagerwaard.nl )

 

April 2013 Felon la Pierre, sportmasseur met massagepraktijk in HoornFelon la Pierre
Na F.I.T. sportbalsem eerst zelf getest te hebben na fitnesstrainingen, heb ik tubes besteld om te verkopen in mijn praktijk.
De mensen die ik kennis had laten maken met F.I.T. waren er stuk voor stuk enthousiast en tevreden over. Regelmatig gebruik ik het tijdens het masseren en dat wordt ook zeer goed ontvangen.
Een vrachtwagenchauffeur had (de voor zijn beroepsgroep zo bekende) onderrugklachten. Gewapend met een tube F.I.T. -die hij na het opstaan en voor het naar bed gaan opsmeerde- zijn de klachten aanzienlijk verminderd.

Conclusie: De sportbalsem is een prima aanvulling op een regelmatige massage en een perfect product om te gebruiken voor en na het sporten.

Maart 2013 Ike Leus uit Aaigem (België), crosstrainer loperIke Leus
Ik had F.I.T. gecontacteerd om extra info te verkrijgen over hun product, net omdat ik als job gedeeltelijk management doe had ik dusdanig interesse om het te testen en zien of ik het kan aanbevelen aan potentiële nieuwe klanten.
De proef op de som: Ik had 3 weken geleden een achillespees die opnieuw eens blessure opgelopen had na 2uur te lopen; Normaliter gebruikte ik Voltaren (Medisch) na het lopen om de pijn te stabiliseren. Nou heb ik dus eens de tube Voltaren Gel, die altijd huid irritatie veroorzaakte, weggegooid en 3 weken (ongeveer 9 sessies) voor en na het lopen een beetje FIT gesmeerd, netjes laten opdrogen, en dan lopen. Op 3 weken was de pijn die normaal 2 maand kan aanhouden) volledig weg! Iets wat voordien zelfs met Voltaren 2 maand kon aanhouden. De verbeterde stofwisseling bij F.I.T. is hier het resultaat van.
Conclusie: I love it, en zou zeker niet aarzelen om het aan te bevelen aan zowel frequente sporters als professionele topsporters.

Februari 2013 Henry Paassen, sportmasseur in IJsselmuidenschaatstocht op de Weissensee
Ik ben twee jaar geleden in contact gekomen met de 'Stichting Weissensee4kids', deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor kinderen met een moeilijke start. De goede doelen zijn dan ook Orange Babies en Ronald McDonaldhuis Zwolle. Het betreft een schaatstocht op de Weissensee met dit jaar 110 deelnemers, welke mede wordt georganiseerd door de AEW (Alternatieve elfsteden tocht). Het leuke van dit evenement is dat ik als vrijwilliger met nog 4 andere collega`s de deelnemers mag verzorgen in de aanloop tijdens clinics en tijdens het evenement in Oostenrijk. We nemen natuurlijk de nodige verzorgingsmaterialen mee, waaronder natuurlijk ook F.I.T. sportbalsem. De ervaringen met F.I.T. zijn bijzonder goed, omdat de balsem snel in de huid intrekt en dan gelijk zijn werk kan doen. Een zeer groot bijkomend voordeel vind ik dat er gewoon met medisch tape overheen getaped kan worden zonder dat dit iritaties oplevert of onthechting van de tape. De reacties van de sporters zijn dan ook zeer positief. Vooral na een schaatstocht van 200km kunnen je spieren wel wat hulp en verlichting gebruiken.
Henry Paassen Sportmassage, henry.paassen@gmail.com

November 2012 Dorinda Wolbrink, Twello, HockeyDorinda Wolbrink
Naast het hardlopen doe ik fanatiek aan hockeyen en door de (te hoge) belasting had ik spierpijn en krampen in mijn onderbenen. Via hardlopen.nl kwam ik in aanraking met FIT sportbalsem, met zeer goede recensies. Dan toch maar eens proberen.

Na het gebruik van FIT sportbalsem heb ik duidelijk minder klachten en balsem smeert prettig weg. Ook bij kneuzingen in de hockey wedstrijden helpt F.I.T. erg goed en zijn ook mijn teamleden inmiddels ook positief geworden. Ik heb al veel producten gebruikt voor mijn spieren, maar dit middel werkt echt!
Ik ben positief verrast door de werking

augustus 2012. Axel Quist, Hendrik Ido Ambacht. Turner bij O&O Zwijndrecht
Ik turn sinds mijn 7de jaar en ben sindsdien via de selectie doorgegroeid naar de topsport. Op het moment presteer ik op nationaal en internationaal niveau op eredivisie klasse. Ik train bij O&O Zwijndrecht met onder andere oud bondscoach van het Nederlands team Rob Stout.
Ik ben in contact gekomen met F.I.T. sportbalsem via Michiel Wienese van Gymstick.nl. Gymstick heeft een nieuw apparaat ontwikkeld dat bestaat uit een glasfiber stok met elastieken om te werken aan blessurepreventie, warming-up en krachttraining op alle verschillende spieren in je lichaam. Ik was in Almere met Gymstick om dit artikel te promoten en toen ben ik door Michiel contact gebracht met F.I.T. sportbalsem en sindsdien actief gebruiker van dit product.Axel Quist

Ik gebruik F.I.T. nu vooral vóór en na de training. Preventief om pijntjes te voorkomen en mijn spieren goed op te warmen en na de training doe ik het voor het herstel en het voorkomen van spierpijn. Ik masseer de balsem goed in op verschillende spiergroepen, vooral mijn schouders en benen. Turners hebben vaak schouderklachten en ik dus ook. Op deze spiergroepen komen veel krachten te staan, vooral in de ringen en hierdoor ontstaan snel blessures. Sinds ik F.I.T gebruik heb ik veel minder klachten op gebied van kleine pijntjes en voorkom ik blessures.
F.I.T geeft me zelfvertrouwen en het ondersteunt mij om elke training alles te geven. Doormiddel van structureel smeren en masseren kan ik harder trainen, met minder pijntjes en spierpijn. Het ondersteunt mij in mijn persoonlijke ontwikkeling als topsporter.

Ik beveel F.I.T. aan omdat dit je echt helpt als sporter en het je spieren op elk gebied ondersteunt. Masseer F.I.T. preventief goed in voorafgaand aan je training en na je training zorgt F.I.T. voor een snel herstel van je spieren en vermijd je klachten zoals spierpijn, kramp e.d.
F.I.T is de toekomst voor alle sporters en het ondersteunt mij niet alleen fysiek maar ook mentaal krijg ik er een "boost" van omdat ik harder kan trainen vanwege de werkende kracht van de sportbalsem.

juli 2012. Team B.A.R.T. : "F.I.T. sportbalsem, het helpt echt!"
Team B.A.R.T. bestaat uit: Martine Hofstede, Nico Vermeieren, Francis Kerckhof en Guido Luypaert.
RunToDream, Trailrunning, running, ultra`s and adventure racing
Door: Martine Hofstede

Team B.A.R.T. mocht F.I.T. sportbalsem uit proberen. Een balsem die goed zou werken bij blessures en pijntjes. Aangezien we veel trainen heeft er altijd wel een van ons een pijntje dus ideaal om uit te proberen. Ik (Martine) ben niet zo van de zalfjes, heb altijd het idee dat het meer homeopathisch is dan dat het echt helpt. Maar als je het niet probeert, weet je het niet.Team B.A.R.T.
Ik heb het uitgeprobeerd op mijn hiel waar ik na een loopje steeds een irritatie had. Vier keer per dag smeren en bijzonder genoeg namen heel snel de klachten af.
Nico was gevallen op zijn knie en had er erg last van. 4 keer per dag smeren en snel was de pijn weg. Tanja (partner Nico) had erg last van haar nek en schouder, snelle verbetering na smeren. Guido zijn achillespees was geïrriteerd, smeren en klachten namen af.
Na de Chiemgauer, de 100 km Berg Ultraloop, had ik behoorlijk spierpijn in mijn bovenbenen. Een mooi moment om F.I.T uit te proberen, op één been wel balsem en op de andere niet. Het maakt echt verschil, mijn ene been is veel sneller hersteld dan mijn andere been. Zoals gezegd ben ik niet van de zalfjes maar dit maakt echt verschil en helpt echt bij pijntjes. Als je kwaaltjes hebt is het echt de moeite waard om eens uit te proberen, het resultaat heeft mij en de jongens in ieder geval verrast.
Onze 4 tubes zullen voor het WK waarschijnlijk leeg zijn, maar er gaan nieuwe besteld worden. In de rugzak zal bij ons allemaal een klein tubetje zitten voor onderweg. Bijkomend prettig iets is trouwens dat de balsem snel intrekt, niet plakt en even heel licht koelend is.

eind mei 2012. Sportmasseur Wim van Opdorp uit Hoogerheide en Team de L’oslopers op de ROPARUN
Wij hebben FIT International gevraagd of zij ons team wilde voorzien van sportbalsem voor team de L’oslopersbehandelingen door de begeleiders van de 8 lopers uit het team. De masseurs uit het team hebben gedurende de ROPARUN de lopers behandeld met de balsem en ervaren het werken met de balsem als erg prettig. De smeerbaarheid was goed en daardoor werkte het makkelijk. De balsem trok snel in en ook de krachtige geur vond men prettig.
Zelf heb ik, in mijn eigen praktijk, voorafgaand aan de ROPARUN een geblesseerde loper met FIT balsem behandeld en de bevindingen van deze persoon waren zeer positief. Dit in de zin van merkbaar meer soepelheid en sneller herstel. Ook hier de reactie dat de balsem snel introk en dus niet blijft kleven aan kleding.
Tot slot gebruikt mijn vriendin ook de FIT balsem na het spinnen (zij heeft fibromyalgie) en zij geeft aan zich de ochtend na het spinnen minder stram en stijf te voelen.

april 2012. Pieter Rijnders
Europese topatleet Duathlon, Belgisch kampioen 2009, thans in voorbereiding voor het EK.

F.I.T. Sportbalsem leerde ik niet heel lang geleden kennen en soms lijkt toeval 'te toevallig' om toeval te zijn, als je begrijpt wat ik bedoel...
Ik zat namelijk net in de zwaarste trainingsweken van het eerste deel van het seizoen en dan is het met 2 a 3 trainingen per dag enkele weken balanceren op het randje van maximale belasting en overbelasting. Hier en daar steken pijntjes de kop op en de spieren, pezen en gewrichten zien af door de opeenvolging van trainingen. Een beetje last aan de kuit, een vervelend gevoel in de knie, ... je moet vaak door pijn heen bijten en ondertussen hopen dat het wel weg zal gaan. Jezelf goed verzorgen op alle mogelijke vlakken is tijdens zulke periodes uitermate belangrijk! Net als luisteren naar het lichaam om toch af en toe (actieve) recuperatie in te bouwen.
In de laatste week van deze periode startte ik met het aanbrengen en insmeren van mijn de plaatsen op mijn spieren en gewrichten waar het gevoelig was en elke dag kreeg ik een beter gevoel op deze plaatsen. Dit is niet gelogen, want anders zou ik onmiddellijk voort gezocht hebben naar een andere zalf. Deze balsem geeft een sterk prikkelend en koel gevoel maar op een zeer aangename manier. Je voelt de balsem gewoon inwerken, vind ik persoonlijk. Ik heb in mijn sportleven al heel wat verschillende zalven opgesmeerd maar voor recuperatie, herstel en preventie heb ik nog nooit een aangenamer gevoel en betere werking ervaren dan bij F.I.T. Sportbalsem.

april 2012. Suzette Verkuyl - van der Ham van DSJOK-XL uit De Meern

Een dagje Amerongen op de MTB. Het beloofde een leuk en gezellige dag te worden. Helaas besliste het lot anders. Ik viel, na gelukkig al wat kilometers op de teller te hebben, in een afdaling. Daar lag ik; zeer hoofd, nek, schouders, heup en ik mag nog van geluk spreken.
Na 48 uur thuis gestrompeld te hebben toch naar het ziekenhuis daar constateerde ze een gebroken neus hersenschudding kneuzingen en spierscheuring in de heup. Ik zou maanden uitgeschakeld zijn. NIET dus want toen maakte ik kennis met FIT door één van mijn fietsmaatjes. Regelmatig smeren op de plekken die gekneusd waren en vooral op mijn heup veel gesmeerd. Nou het leek wel wonder spul. Na een aanvankelijke constatering dat ik maanden uit de roulatie zou zijn volgens artsen, zat ik 3 weken later weer op mijn fietsje.
Nu gebruik ik FIT preventief voor het sporten, na het sporten en bij spierpijn. Kortom een goede sportbalsem die ook het herstel van mijn kneuzingen heeft bevorderd, dus F.I.T. is bij mij een zeer gewaardeerd product.

19 maart 2012. Tommy Mollet
Sport: Taekwondo en geselecteerd voor de Olympische SpelenTommy Mollet

Als topsporter zoek ik voortdurend de grens op van wat mijn lichaam kan verdragen. Spierpijn en kleine spierblessures heb ik dan ook zeer regelmatig mee te maken, maar dit remt me wel in mijn trainingen. Vandaar dat ik mijn lichaam zo goed mogelijk verzorg om snel te herstellen. Een paar weken geleden probeerde ik in een intensieve trainingsweek voor het eerst FIT sportbalsem. Mijn hamstrings waren flink belast en voelden behoorlijk strak en stijf. Maar na het gebruik van FIT ging het binnen een dag een stuk beter: mijn benen voelden echt veel soepeler aan! Heb inmiddels een paar keer FIT balsem gebruikt met name gebruikt bij stijfheid / vermoeidheid van spieren en ik moet zeggen dat ik zeker het idee heb dat het werkt! En dat is bij smeersels niet altijd het geval. Ik ga FIT zeer zeker vaker gebruiken en kan het iedereen aanraden.

Op de foto Tommy Mollet tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi januari 2012 in Kazan, Rusland

14 maart 2012. John Ossendorp, hardloper en beginnend trailrunner
wil graag het volgendeJohn Ossendorp kwijt over F.I.T.

Ik ga dit jaar ongeveer 17 marathons/trials lopen en bij elke tempotraining, lange duur-trialloop of marathon gebruik ik F.I.T. sportbalsem voor en na. Waarom? Ik mis, door een motorongeval in 1992, een kruisband in mijn linkerknie. In het verleden, na een kilometer of 35 gelopen te hebben, had ik een paar dagen last van mijn knie, stijf gevoel en een beetje zeurderige pijn. Sinds een paar maanden gebruik ik F.I.T. sportbalsem. P E R F E C T! Geen stijfheid en zeurderige pijn meer en de spieren voelen weer als vanouds bij deze 55 jarige.

Heidi Wittenberg-Oldenburger, maart 2012, hardlopen, fietsen
Via twitter, kwam ik in contact met F.I.T. Sportbalsem. Omdat ik in training ben voor Alpe d'HuZes en daarvoor op het ogenblik heel veel loop, voelde ik dat mijn spieren af en toe wel wat ondersteuning konden gebruiken om te herstellen. 2 tubes F.I.T. balsem besteld en ik gebruik het zodra ik zware benen heb (dat heb ik altijd als ik veel getraind heb). En ik herstel veel sneller! Top product, ik ben hartstikke tevreden!!!

(het team op de foto is is één van de teams die voor het KWF de Alpe d’Huez een aantal malen gaat beklimmen, klik hier voor de website)

februari 2012, Jeroen van Duursen Jeroen van Duursen, osteopaat Sportplein Eindhoven – KNZB
FIT balsem wordt door meerdere behandelaars van Sportplein Eindhoven gebruikt. Met name bij het herstel na pees- en spierblessures in combinatie met een zwachtel draagt het bij aan een verbeterde doorbloeding waardoor herstel sneller optreedt. De balsem wordt door topsporters uit onze praktijk gebruikt wanneer zij in het buitenland vertoeven en geen behandelaars kunnen raadplegen. Ik behandel nationale top marathonlopers, Nederlandse selectie schoonspringen KNZB, profvoetballers, dames PSV handbal, Hongaarse team schoonspringsters en leden van de internationale top schietsport.
http://www.sportpleineindhoven.nl

januari 2012, Didier Sterk,

basketbalspeler Eredivisie JU16 BC Woodpeckers
Sinds enkele weken gebruik ik F.I.T. sportbalsem aangezien ik zeer recentelijk een blessure aan mijn bovenbeen heb opgelopen tijdens een wedstrijd. Een knietje in mijn bovenbeen zorgde voor heftige pijn en door het aanbrengen van F.I.T. sportbalsem voel ik de pijn wegtrekken uit mijn been. Kortom een geweldige balsem die ik iedereen zou aanraden bij een sportblessure als het gaat om spierblessure.

december 2011, Marcel Mol, http://runningmarcel.nl
Tijdens het weekendje Ameland waarin ik de halve marathon liep kreeg ik ontzettende krampen in mijn beide kuiten en hamstring. Ronald (@RunningRonald) heeft die middag mijn kuiten gemasseerd met F.I.T. Sportbalsem. Deze heerlijke balsem smeerde lekker en trok goed in de huid. Het plakte niet en ik kon mijn kleding dus snel weer aantrekken.Thuis gekomen heb ik gelijk een tube besteld en inmiddels smeer ik al ruim een week frequent met FIT. De sportbalsem bevalt me erg goed. De balsem wordt vrij snel na het smeren lekker warm en geeft een ontspannen gevoel. De menthol in combinatie met de benzyl alcohol en benzyl benzoate geven een sterke geur die ik persoonlijk heel lekker vind, maar er zijn mensen die daar anders over denken.

15 december 2011, Stefan Resodiwirjo
Op club-/gewestniveau doe ik aan Stefan Resodiwirjolangebaanschaatsen, met als 'specialiteit' de (super)sprint en daarnaast fitness ik voornamelijk. Ik gebruik F.I.T. nu zo'n 2,5 week intensief zowel preventief als repressief, voornamelijk de onderste extremiteiten met name de bovenbeenspieren. Ik heb het preventief gebruikt wanneer ik het gevoel heb slappe benen te hebben en repressief wanneer ik spierpijn/-vermoeidheid wil uitsluiten. Dit is in beide gevallen naar mijn gevoel gelukt. In het begin moesten ik erg wennen aan de prikkeling, maar nu valt dat reuze mee. Het smeert goed (vergelijkbaar met crème) en trekt geheel in de huid. Plakt niet wanneer er kleding overheen komt. In het begin voelde het koud aan nadat het was ingewerkt. Het resultaat is dat spieren worden 'wakker' gemaakt en spierpijn is uitgebleven. Ik zal ook anderen het gebruik van F.I.T. aanraden.

december 2011
Dames 1 van volleybal vereniging THOR is druk bezig met het behalen van hun doel namelijk promoveren uit de regiodivisie. De DamesThor valleybal Dames 1 uit Bergambacht getraind door Ronald Heijstek en Wim Kleijn staan op dit moment 2e en hebben nog zicht op de 1e plek. Grootste probleem aan het begin van de competitie waren de vele blessures in de groep. We doen er alles aan om hier zorgvuldig mee om te gaan aldus Ronald. De dames bezoeken regelmatig de fysio en de sportschool om beter en sterker te worden maar ook F.I.T. heeft gezorgd voor preventie en snellere revalidatie. Wij willen FIT International bedanken voor het testen van een aantal tubes en we zijn er ontzettend blij mee. Steeds meer mensen op onze club gebruiken F.I.T. en zijn blij met de werking hiervan.Ook naast het volleyballen is Ronald Heijstek actief in de sport. Als salesmanager van Yonex Nederland kom ik veel in contact met sporters op allerlei gebieden. Wij verkopen Tennis,Golf en Badminton en ook hier zien we de werking van F.I.T. en staan volledig achter dit product.
Team van F.I.T., succes met jullie product!

oktober 2011
Martijn Alders
Op zaterdag 8 oktober ben ik mijn startnummer voor de ‘Marathon van Eindhoven’ gaan ophalen en ben nog even over de beurs gelopen die rondom de marathon was georganiseerd. Op de stand van FIT heb ik mezelf een tube FIT sportbalsem laten aansmeren onder het motto: 'Baat het niet dan schaadt het wel'. Op zondag heb ik FIT op de benen gesmeerd voorafgaand aan de halve marathon van Eindhoven. Na afloop met stomheid geslagen: GEEN SPIERPIJN! Alsof ik nauwelijks gelopen had. Thuis met 2 sprongen de trap op. Zeer positief verrast dus. Dank jullie wel, jullie hebben er een klant bij!
Martijn Alders, Uden.

september 2011
Duong Nhut Huynh
AlS IETS WAT DUUR LIJKT GOEDKOOP WORDT:
In Vietnam heeft Ron Daniëls dat ervaren. Spelers hebben niet genoeg geld om een massage te nemen, want dat kost al gauw 10 USD. Bij Sportcenters, via De Bond of op toernDuong Nhut Huynhooien worden spelers gemasseerd. F.I.T. sportbalsem geeft tenminste het effect dat spelers die elke dag hard moeten werken dit soms nodig hebben voor hun herstel, zegt de ervaren coach uit Nederland. Huynh (nummer 3 van de nationale kampioenschappen in Vietnam) heeft F.I.T. in Denemarken leren kennen en gebruikt het nu vrij vaak, het probleem is dat andere spelers het nu ook hebben geprobeerd en dan gaat een tube toch wel snel leeg. Maar zo’n tube is nog altijd een stuk goedkoper dan een of twee keer een massage. Ron Daniëls die als trainer coach momenteel werkzaam is in Vietnam, is een van de coaches die bij spelers en speelsters het gebruik van een goede sportbalsem stimuleert ter voorkoming van blessures en ook om na een training of wedstrijd de spieren optimaal te verzorgen en om zodoende vervelende dingen zoals spierpijn zoveel mogelijk uit te bannen.

september 2011
Ellis GarstenveldEllis Garstenveld
Al weer 10 jaar geleden was het dat ik een afstand van 15 kilometer hard liep op slecht schoeisel. Een blijvende blessure was het gevolg. Steeds weer trad na de eerste vijf kilometer een stekende pijn op in de linkerknie. Hardlopen is voor mij een van de prettigste manieren om te ontspannen. Een structurele blessure is dan alles behalve welkom! Vanuit mijn bedrijf BizzInControl train ik medewerkers ‘in-company’ en help ik ondernemers nieuwe klanten te werven met de formule www.vindjeklanten.nl. Fit zijn vind ik erg belangrijk. De FIT-balsem heeft er voor gezorgd dat de structurele blessure volledig verdwenen is. Loopafstanden van 10 kilometer of meer zijn weer mogelijk zonder pijn, en dat is fantastisch. Een wonder is geschied.p>

september 2011
Patricia Bruggeman
Ik ben al meerdere malen aan mijn polsPatricia Bruggeman geopereerd ivm pezen (soort tunnelsyndroom). De laatste weken heb ik er weer wat vaker last van. Ik heb dan een overbelast gevoel in mijn pols. Een kennis heeft mij F.I.T. aanbevolen. Ik heb er gelijk F.I.T op gesmeerd en ik moet zeggen dat het een goed resultaat heeft gegeven! Het was zeer ontspannend gevoel en de volgende dag had ik er al geen last meer van.
Het warme gevoel houdt lang aan, maar dat is juist prettig.Ook tegen spierpijn werkt het erg ontspannend!
Voor mij is het echt een middel wat ik graag in huis wil hebben! Super spul!

21-06-2011
Ger Bosman, sport: Triatlon
Via de nieuwsbrief van het blad Fiets Actief heb ik een tube F.I.T. sportbalsem gekregen. Op dat moment was ik gelukkig blessurevrij, maar ik ben niet alleen fietser, maar ik doe ook triatlons en de blessures ontstaan vrijwel altijd bij mij door het lopen. Ik heb F.I.T. tot nog toe gebruikt bij opkomende pijntjes en overbelaste spieren na een kleine twee weken fietsen rondom ( en erop ) de Mont Ventoux. Het is geen wetenschappelijk bewijs (komt dat nog?), maar het gebruik van F.I.T. gaf wel een ontspannend gevoel. Ik heb de balsem met name gebruikt voor enige irritatie aan de binnenkant van de knie en rondom de knieschijf. Dat gaf in ieder geval de nodige verlichting. Ook het gevoel van de lokale warmte die bleef voortduren na de behandeling voelde goed aan.'

juni 2011
Ruben en Joran Kweekel spelen met Fit. De 15 jarige Ruben en 13 jarige Joran, volgend seizoen uitkomend voor Flying Shuttle Barendrecht en worden ondersteund door F.I.T. in samenwerking met Arjans Racketshop. Beiden gebruiken de balsem nu regelmatig tijdens toernooien met name om opkomende spierpijn tegen te gaan. De balsem verwarmt via de huid de spieren en beiden ervaren dit zeker tegen opkomende spierpijn als een middel om tot betere prestaties te kunnen komen. Ruben draait mee in de derde divisie een heeft vaste plaats weten af te dwingen en ook op diverse seniortoernooien wist hij finale-plaatsen te behalen. Joran draaide een topseizoen door bijna alle JM-wedstrijden -13 te winnen in zowel de single, mix en dubbel. En als hoogtepunt de Nederlandse Jeugdkampioenschappen-13, waar hij 3 eerste plaatsen wist te behalen. Dit leidde tot de uitnodiging voor de Nationale Selectie-15 , waar hij vanaf juli 2011 iedere week zal gaan trainen.

1-06-2011
Jaap Eikelenboom over F.I.T. Hij heefJaap Eikelenboomt een tube gewonnen via de nieuwsbrief van Fiets Actief.

Mijn eerste gedachte was wat moet ik nu met sportbalsem! Maar daar kom ik direct van terug. In mei de beklimming van de Alpe D'huez volbracht. Voor de beklimming en 's avonds de F.I.T. Sportbalsem gebruikt en daadwerkelijk profijt van gehad. De volgende dag goeie benen voor de volgende beklimming. Dus ook een aanrader voor mijn wielervrienden. Ik heb de F.I.T. balsem al gebruikt voor bovenbeenspier, bil- en kuitspier en hamstring

29-5-2011
Ilse van de Burgwal. Europees Kampioene Aangepast Badminton enkel en dubbelspel en Nederlands Kampioen op alle onderdelen.

Sinds anderhalf jaar speel ik aangepast badminton. Door een ernstig ongeluk heb ik blijvende schade in mijn rug en linkerbeen, door overbelasting doet nu ook mijn rechterbeen veel pijn. Ilse van de BurgwalAangepast badminton is een fantastische sport, maar ook een hele intensieve sport. Dit vergt veel van mijn lichaam en vooral in Nederland moet ik vaak ingehouden slaan en dit slaat erg op mijn spieren. Na een toernooi voel ik toch wel een aantal dagen mijn spieren. Tijdens het NK in april 2011 heb ik voor het eerst F.I.T. Sportbalsem gebruikt. Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch was, er zijn zoveel van dit soort middeltjes op de markt.
Maar ik moet toch toegeven dat ik F.I.T Sportbalsem nu erg graag gebruik!
Het werkt goed en door voor-, tijdens- en na de wedstrijden F.I.T. Sportbalsem te gebruiken merk ik dat mijn herstelperiode korter is. Kortom, F.I.T. Sportbalsem zit sinds het NK altijd in mijn sporttas!

26-05-2011

Dirk de Vries, verzorger voetbalvereniging S.V.F. in Cothen.
Via mijn stagiaire (in opleiding tot sportmasseur) kreeg ik de flyer van F.I.T.sportbalsem in mijn bezit. Na het lezen hiervan en het bekijken van de website, was mijn belangstelling geS.V.F. heren 1wekt en heb ik gebeld met FIT International. Na het gesprek, waarin ik aangaf dat er in de voetbalwereld veel sportblessures, pijn in de onderrug, hamstringproblemen en spierpijn voorkomen, kreeg ik de gelegenheid om deze balsem te gaan uitproberen. Bij S.V.F. behandel ik 3 x per week, leden die een blessure hebben, hiervan
heb ik 3 verschillende leden met elk een andere blessure uitgekozen om met F.I.T.balsem te behandelen. Voorheen gebruikte ik verschillende middelen om deze blessures te behandelen. Bij elk lid verliep de genezing vlotter en sneller dan op de traditionele
manier. Dit heeft mij overtuigd om voor het komende seizoen met F.I.T. verder te gaan bij de vereniging

STSH Baanselectie

De Baanselectie Haarlem heeft op trainingskamp in Papendal gebruik gemaakt van F.I.T. sportbalsem. Sportfysiotherapeute Sharon Portegies van SportPhysics had hen gevraagd om naar aanleiding van het gebruik de ervaringen met de balsem te vermelden, met navolgende reacties:
• Ik ben positief over FIT. Als ik zware benen heb smeer ik wel eens een beetje op voor het slapen gaan en ik heb het gevoel dat het goed is voor je herstel. Mike Blom
• Ik vind het wel goed spul, ik heb het vooral veel gebruikt in de eerste maand dat we op het ijs stonden en ik last had van de binnen kant van mijn been. Marleen de Kroon
• Ik gebruik de fitbalsem regelmatig voor ik ga slapen en dan voelen me benen ´s ochtends weer lekker. Ook als ik last heb van bijvoorbeeld mijn lies smeerde ik het erop en de volgende dag was het al een stuk minder. Ik wil het zeker vaker willen gebruiken. Larissa Ruwiel
• Ik heb het een aantal keren gebruikt. Ik vind het wel lekker spul. Ik weet niet of het helpt, maar het voelt wel goed. Nicky van Leeuwen
• Als ik ergens een klein pijntje heb smeer ik het er meteen op. Het werkt direct en het is dan snel weg. Handig spul! Bart Steman
• Ik heb de F.I.T. balsem zeker gebruikt en ben er vrij positief over omdat ik vaak last van me knie heb,maar sinds dat ik de balsem ging gebruiken was de pijn vrij snel weg. De balsem is ondertussen zo goed als op, ik weet niet of het mogelijk is maar als het kan zou ik graag een nieuwe willen hebben omdat ik toch wel regelmatig last van me knie heb. Boy Kramer

17-05-2011
Henk-Jan Valk, Veldrijden Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel


F.I.T. is niet meer weg te denken bij me. Ik gebruik het regelmatig en met goed resultaat. Als je F.I.T. heel stevig en wat langer in masseert bij een blessure krijg je een nog beter resultaat. Dat is in elk geval mijn eigen ervaring. (en je neus gaat er van open, ha, ha!)
Het prikt of brand niet, je huid blijft soepel en ik gebruik het voor en/of na een training of wedstrijd. Je benen voelen dan goed aan en je voelt ook minder snel vermoeidheid in een wedstrijd.

16-04-2011
Anouk Meijs, badmintonster, 17 jaar, Nederlands kampioen damesdubbel Aangepast Badminton


In het weekend van 9 en 10 april 2011 heb ik meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen aangepast badminton in Culemborg. Dit is het 3e jaar dat ik badminton speel en aan toernooien en aan de NK meedoe. Ik kan helaas niet aan gewoon badminton meedoen, omdat ik een chronische ziekte heb, het Ehlers Danlos Syndroom. Dat is een bindweefselziekte, waardoor ik altijd last heb van mijn spieren en gewrichten, chronisch moe ben en bijvoorbeeld ook moeite heb met rennen. Badmintonnen vind ik heel leuk om te doen, maar het kost mij ook heel veel energie. Na een toernooi heb ik altijd ontzettend veel pijn overal, over mijn hele lijf en kan ik me een paar dagen nauwelijks meer bewegen. Tijdens de NK heb ik voor het eerst F.I.T. Sportbalsem gebruikt. Ik had er al van gehoord van mijn broer, Erik Meijs. Ik vond het maar een raar geurtje hebben, maar ik heb het toch maar eens gebruikt. Ik heb het gedurende het toernooi op mijn enkels gesmeerd want ik had er de hele tijd last van en de pijn verdween. Zaterdagavond heb ik mijn onderrug ingesmeerd en de volgende dag (zondag) had ik geen pijn meer! Zondagavond heb ik het weer toegepast en maandag had ik weinig spierpijn! Ik dacht echt dit is een wonderzalf/balsem! Ik weet niet hoe het kan maar ik weet wel dat het werkt! Vanaf nu zal ik het altijd bij wedstrijden bij me hebben en heb ik denk ik minder pijn. Dus, het werkt echt.
Anouk Meijs

02-02-2011
Hallo! Ik ben Sabine, fanatiek turnster en 17 jaar oud.
Ik ben FIT sportbalsem gaan gebruiken, omdat ik al een tijdje rugklachten heb in mijn onderrug.Sabine Dolk Een zeurende pijn, waar ik soms wel eens de hele dag last van kan hebben. Er werd mij aangeraden om FIT te gaan gebruiken. Ik gebruik FIT nu ongeveer twee maanden lang. Elke dag masseer ik de balsem,’s ochtends als ik wakker wordt en ’s avonds voordat ik naar bed ga, op mijn onderrug, waardoor de balsem goed wordt opgenomen. De balsem trekt snel in je huid. Vrijwel gelijk daarna wordt mijn onderrug warm en dat blijft een aantal minuten zo. Ik heb het gevoel dat het mijn rug soepeler maakt, en de pijn ook zeker lichtelijk verminderd. Ik had een tijdje terug ook erg last van spierpijn bij mijn schouders en schouderbladen. Ik las op het etiket dat FIT ook te gebruiken is bij spierpijn, dus ik ben het gelijk gaan smeren. De dag erna was de spierpijn vrijwel helemaal weg. Bij spierpijn werkt FIT dus erg goed! Mijn ervaringen met FIT zijn erg goed, en ik zal de sportbalsem ook zeker blijven gebruiken. FIT is een aanrader voor iedereen met bijvoorbeeld spierpijn, of sportblessures!

Met vriendelijke groet, Sabine

27-01-2011
Eddy Boerman wil graag het volgende kwijt over F.I.T. Sportbalsem:
Werkt fantastisch bij mij. Zoals jullie misschien weten moet alles vanaf mijn rechterzijde komen. Ik speel sinds enige jaren het aangepast badminton. Ook ben ik momenteel de huidige Nederlands kampioen in alle categorieen. Omdat ik speel/loop met een prothese,Eddy Boerman komt alle kracht voor mij vanuit de rechterzijde. Sinds ik met enige regelmaat ( voor en na het sporten, alsmede na het douchen) de spieren behandel, merk ik dat de pijntjes die na een wedstrijd optreden, vrij snel weg trekken. Ook merk ik dat de herstelperiode aanmerkelijk wordt verkort. Kortom, voor mij vind ik het een fantastisch middel, die niet meer ontbreekt in de sporttas.

Eddy Boerman, sport/functie: Aangepast Badminton

16-01-2011
Ik gebruik de tube F.I.T. sportbalsem nu drie dagen en het enige wat ik kan zeggen is dat het super goed spul is. Ik gebruik de balsem voornamelijk voor na de training om sneller te herstellen en ik merk duidelijk verschil.

Bas Tietema, wielrenner Hanzerenners Zwolle

 


20-12-2010:
Frits van Leeuwen zegt het volgende over F.I.T.:
Hoi,
Ik kocht de sportbalsem op de Dutch Open Badminton in Almere. Ik had toen al bijna een jaar last van een blessure. Maar door dit gebruik voor en na het sporten, en ook voordat ik naar het werk ga, is de blessure veel minder geworden.
Ik bestel er snel weer 1 (of een paar)
Groetjes,
Frits van Leeuwen, badmintonspeler en trainer B.C. Sweti Day.

19-12-2010. Ron Daniëls: belofte maakt schuld.
Op de Dutch Open heb ik staan praten met de man van Fit en heb ik een tube gekocht om eens uit te proberen. Ik kon de tube ook gratis krijgen als ik er iets over zou schrijven maar dat wilde ik niet, want ik zal er niets positiefs over zeggen als ik vindt dat het niets is. Ik heb de tube mee genomen naar Vietnam, de spelers daar worden relatief slecht verzorgd (zoals de meeste in Azië) en ondanks dat je op elke hoek van de straat uitstekende massage kan krijgen maken spelers hier nagenoeg nooit gebruik van. Ron DaniëlsTel daar ook nog eens bij op dat ze in een land als Vietnam totaal geen verstand hebben van trainingplanning en periodisering dan heb je de perfecte omstandigheid voor lichamelijk problemen. Er zijn dus een flink aantal speler die met langdurige problemen rond lopen en de oplossing is alleen maar “nog harder trainen” . Ik heb een aantal spelers een aantal keer behandeld en massage gegeven in de hal en heb daar de Fit cream voor gebruikt. De meeste creams verdwijnen vrij snel in de huid en zijn daardoor niet geschikt voor massage en kunnen eigenlijk alleen maar als opsmeer middel worden gebruikt. Deze blijft wat langer olieachtig en als je het samen met wat gewone huishoud olie (voor bakken en braden) gebruikt heeft het een verrassend goed effect. De cream is ook niet zo heet als vele andere waardoor het meer behaaglijk is en je huid niet in brand zet. Dit laatste is juist in koude landen als Nederland goed omdat de huid zich bij een hete cream zal openen zonder dat het nodig is als afkoel effect zoals bij het transpireren. Bij koud weer koel je dus je lichaam af bij het opsmeren van een warmte cream en dat is iets wat je juist niet wil. Dat vindt ik dus een plus punt van Fit. De spelers hebben me ook verteld dat het effect van de cream langer blijft dan bij de echte hete middelen die ze ook wel eens gebruiken, dat is ko