In Nederland zijn er naar schatting van het RIVM ongeveer 850.000 Nederlanders met osteoporose. Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. Als je osteoporose hebt neemt de botdichtheid af en zijn je botten minder stevig. Osteoporose is een chronische aandoening van het skelet. Bij osteoporose is er naast minder botmassa ook een verandering in de structuur van het bot, hierdoor is de sterkte (nog) minder. Door de zwakkere botten en veranderde botstructuur ontstaan gemakkelijk botbreuken. Osteoporose wordt ook wel de stille epidemie genoemd. Je merkt er weinig van totdat je een bot breekt. Een belangrijk signaal, want de volgende breuk is wellicht minder onschuldig.

Een tevreden FIT-gebruiker met osteoporose deelde onderstaand bericht met ons en daar worden wij erg blij van. Daarom delen wij dit bericht graag met jullie, in de hoop dat we nog véél meer mensen kunnen helpen deze klachten te verminderen.

‘Ik heb al een aantal jaren last van osteoporose. Het meeste last heb ik tijdens de winter of bij vochtig weer en regen. Door F.I.T. Sportbalsem worden de omringende spieren lekker warm en heb ik minder last van mijn botten.’

Ken jij iemand met osteoporose? F.I.T. Sportbalsem kan uitkomst bieden! Klik hier voor meer informatie over onze producten.