Een massage helpt tegen stress en ontspant je spieren, maar er zijn nog een aantal positieve effecten die je misschien niet direct zou verwachten. Wist je bijvoorbeeld ook dat een massage goed is voor het immuunsysteem?

Lees er alles over in deze blog in samenwerking met Egon van Hulst van Delphinum Massage.

Door massage stimuleer je de doorbloeding om zuurstof en andere stofjes door het lichaam te sturen.  Als de doorbloeding goed is dan voelt en functioneert je lichaam beter, cellen krijgen makkelijker zuurstof en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Kortom, het masseren bevorderd de doorbloeding van je spieren en zorgt er voor dat afvalstoffen zich niet ophopen.

Afvalstoffen (cytokinen)
Het natuurlijke proces bij fysieke inspanning gaat als volgt: spieren raken als gevolg van afbraak van spiereiwitten beschadigd. Eén van de ingrediënten van onze producten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht tot de zenuwwortels in het betrokken gebied en veroorzaken diverse gradaties van pijn. F.I.T. voorziet in een snelle en direct merkbare bijdrage voor herstel bij spierklachten, spier- en/of gewrichtspijn.

Immuunsysteem
Een massage is goed voor het immuun systeem, omdat er meer witte bloedlichaampjes aangemaakt worden en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Een massage verbeterd daarnaast ook het welbevinden, de gelukshormonen serotinine en endorfine worden aangemaakt. Deze gelukshormonen zorgen er voor dat je je gelukkig en zelfverzekerd voelt.

Welke verrassende effecten van een massage zijn er nog meer?
De meest voorkomende zijn:
– Energie boost
– Verhoging van de weerstand
– Een verbeterde nachtrust

Egon van Delphinum Massage legt uit dat alles met elkaar in lijn ligt. Wanneer je spierspanning hebt dan slaap je slecht, wanneer je slecht slaapt presteer je slecht, wanneer je slecht presteert raak je gestrest en wanneer je gestrest bent verkrampen je spieren.

Egon werkt in zijn praktijk altijd met F.I.T. Professional Care stimulerende massageolie. ‘’Omdat ik daarmee de beste behandelingen kan geven’’. Uiteraard is de techniek van de masseur bepalend voor het effect van de massage, maar ook de olie draagt hier aan bij. ‘’Met F.I.T. Professional Care kan ik het huidcontact zoveel mogelijk behouden. De olie trekt namelijk niet direct in of glijd van de huid omdat de olie te dun is. Hierdoor is de persoon meer ontspannen en minder afgeleid, omdat ik niet steeds nieuwe olie hoef bij te pakken.’’

Wil je graag meer informatie over onze producten? Of wil je meer beoordelingen lezen? Ga naar productinformatie of gebruikerservaringen.