Experts

Op deze pagina geven tal van experts zoals Fysiotherapeuten, doctoren, coaches en topsporters hun mening over F.I.T. Sportbalsem.

Tommie Hartogs

Op zesjarige leeftijd nam Tommie Hartogs voor het eerst de ijshockeystick in de hand, om vervolgens niet meer los te laten. Met veel plezier heeft hij van zijn sport z’n werk kunnen maken en inmiddels meer dan 100 interlands op naam staan. Zo speelde hij onder andere in het buitenland bij Brest, Grenoble, Kassel en Krefeld.

“IJshockey is een fysieke sport bij uitstek. Iedere wedstrijd incasseer je wel een paar stevige tikken. En ook de boarding geeft helaas nooit mee. Gevolg, relatief meer blessures en kneuzingen dan bij andere sporten. Sinds ik F.I.T. gebruik is het niet meer weg te denken uit m’n ijshockeytas en uit de kleedkamer. Want ook daar is het inmiddels zeer gewild. Ik merk dat ik sneller herstel, maar ook preventief werkt het beter dan andere producten. Je voelt je spieren warmer worden, je krijgt een betere doorbloeding, wat de kans op blessures kleiner maakt.”

Momenteel is Tommie actief als bondscoach van het Nederlands Team, Personal Trainer en CTO IJshockey Talent Coach.


Michael J. Davidson

Voorkomen is beter dan genezen

F.I.T. heeft vooral zijn kracht op het spierbuikgedeelte van de spier. Veel spierkrampen en in een later stadium spierscheuringen, komen voor aan de binnenkant van de kuitspier. Ik raad gezonde sporters, die regelmatig last hebben van kramp in deze spier dan ook aan, om na de warming up en adequate spierrekkingen van de kuitspier, deze met F.I.T. Sportbalsem te (laten) masseren, waardoor de kans op een blessure wordt verkleind.

Michael J. Davidson is Orthopedisch Manueeltherapeut bij Manual Fysion Amsterdam (CTO)


Bas Visser

Bas Visser is huisarts, sportarts en teamarts van de Nederlandse IJshockeybond en de eredivisie Amsterdam.

"Als sportarts heb ik veel ervaring met sportblessures, met name in aandoeningen aan spieren en gewrichten zoals kneuzingen en bloeduitstortingen.

F.I.T. Sportbalsem zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor het genezingsproces versnelt.

F.I.T. is tevens zeer geschikt voor ouderen, die last hebben van artritis en slijtage klachten. Door de versnelde afbraak van afvalstoffen en een betere doorbloeding worden gewrichten soepeler en vermindert de pijn."


Sjoerd Kunstt

Na jarenlange ervaring in de ijshockeywereld en de honkbalwereld in Nederland heb ik geleerd dat topsport en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zowel in de ijshockey als in de honkbalcompetitie komt het regelmatig voor dat er 3 wedstrijden in de week gespeeld worden en dat sporters regelmatig tijdens de wedstrijd wisselen waardoor hun spieren en gewrichten snel kunnen afkoelen. Doordat F.I.T. een goed pijnremmend effect heeft en ook nog eens zorgt voor een betere lokale doorbloeding is het een ideaal middel voor deze sporters om te blijven presteren en om blessures door koude gewrichten en/of spieren te voorkomen.

Door de goede resultaten die ik met F.I.T. ervaren heb, adviseer ik mijn klanten F.I.T. te gebruiken tegen spierpijn na een training.

Sjoerd Kunstt
Personal Trainer,
voorheen fysiotherapeut Amstel Tijgers (ijshockey) en Amsterdam Pirates (honkbal)