Hoe kunnen we met een beperkte bewegingsvrijheid toch gezond en in beweging blijven? De sportscholen, zwembaden en sportaccommodaties zijn nog steeds gesloten, wat nu?!

Hoe blijf je fit als je de hele dag thuis zit?

Thuis sporten
Maak van je woonkamer een gym of richt (indien mogelijk) een kamer in waar je goed kunt sporten. Wist je dat er verschillende apps en programma’s zijn waarbij je online lessen kunt volgen, zonder dat je hiervoor fitnessapparatuur nodig hebt? Met een beetje fantasie kan je jouw woonkamer omtoveren tot sportschool. Een bank bijvoorbeeld is al ideaal voor ‘mountain climbers’, plaats je handen op de bank en maak vervolgens met je benen een ren beweging. Goed voor de conditie en voor je spieren! 😉

Ga wandelen of hardlopen
Bewegen in de buitenlucht is gelukkig wel mogelijk. Wist je dat je ook fit kan worden en blijven door te wandelen? Met wandelen belast je de gewrichten minimaal en bovendien is het een ideale manier om in conditie te blijven. Wanneer je het tempo van wandelen verhoogd, zoals bij fitwalk, dan zullen veel spieren tegelijk actief zijn en ga je er conditioneel nog sneller op vooruit. Doe wat voor jou goed voelt!

Ga lekker een rondje hardlopen in het park of in jouw wijk. Er zijn minder mensen op straat waardoor jij lekker je gang kunt gaan. Loop jij graag samen met anderen? Houd dan wel voldoende afstand. Zoek je inspiratie om in deze tijd een mooi rondje te lopen, ook zonder je vaste trainingsgroep? In het hele land zijn er allerlei spontane initiatieven, FIT-ambassadrices Floor en Nicole doen mee aan de Social Distance Run (in Limburg, Geleen). Uiteraard houden zij rekening met de richtlijnen van het RIVM en houden zij gepaste afstand. Wij raden jullie aan om ook met 1 of maximaal 2 personen te gaan. De route is gemarkeerd met roze pijlen dus kan altijd gelopen worden. Heb jij interesse? Klik hier voor meer informatie.

Pak de fiets en ga er op uit
Is wandelen of hardlopen niks voor jou? Ook op de fietspaden is het nu een stuk rustiger! Ontdek daarom de omgeving op je fiets of zoek een geheel nieuwe omgeving op.

Wees extra voorzichtig wanneer je gaat sporten en bewegen. Zorg er voor dat zorgprofessionals zich geen zorgen hoeven te maken om huiselijke ongevallen of een fietsongeluk.

Heb jij last van spierpijn, steken of kramp na het sporten? Met F.I.T. Sportbalsem worden jouw spieren weer lekker zacht en soepel. F.I.T. is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming (en herstel) van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning.

Overige activiteiten
Uiteraard zijn er in onze omgeving nog tal van mogelijkheden om in beweging te blijven! Denk aan het huishouden doen, tuinieren, de auto wassen, wandelen met de hond, traplopen of lekker buitenspelen met de kinderen. Wees creatief en daag jezelf uit!  Deel jouw fit tips ook met anderen en inspireer en motiveer elkaar om in beweging te blijven! #samensterk

Wil jij weten hoe onze FIT ambassadeurs gezond en fit blijven in tijden van corona? Volg ons op Facebook en Instagram!