07-05-2019

Wil jij FIT de zomer in? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

De zomer komt er weer aan, hoog tijd om je lichaam weer summer proof te maken. Ga ook fit de zomer in met deze handige tips. Het is tenslotte weer tijd om in je zwembroek of bikini de stranden en zwembaden onveilig te maken. En dat doet je natuurlijk een stuk zelfverzekerder als je in goede vorm bent. Gelukkig weet F.I.T. hier wel raad mee!

1) Ga elke ochtend een half uurtje bewegen
Pak je skates of hardloopschoenen uit de kast en ga er iedere ochtend een half uurtje op uit. Of ga elke ochtend een kwartiertje touwtjespringen in de tuin, daar verband je in zeer kort tijd veel calorieën mee!

2) Laat de auto staan
Is het mooi weer? Pak dagelijks de fiets of ga wandelen naar school of naar je werk. Op deze manier kun je ook al gauw een half uur per dag bewegen!

3) Eet de juiste voeding
De juiste voeding is essentieel. Goede voeding maakt je zelfs FIT. Bij een gezond voedingspatroon zorg je dat je alle belangrijke voedingsstoffen, vitamine en mineralen binnenkrijgt. De voeding zorgt dan voor een voldaan gevoel en het geeft je energie. Vermijd vet ook zeker niet! De goede vetten (uit vis en olijven bijvoorbeeld) komen we juist vaak tekort.
Je kunt natuurlijk ook aan de slag met een (sport)diëtiste als je dé perfecte summer body wilt.

4) Drink voldoende water
Hoe meer water je inneemt hoe meer water je lichaam gaat uitscheiden. Veel mensen onderschatten dit punt, maar water drinken is essentieel voor het menselijk lichaam, aangezien ons lichaam voor circa 70% uit water bestaat. Water is één van de beste en natuurlijke vetverbranders! Het is een belangrijk onderdeel bij de opname en afbraak van voeding én een belangrijk aspect bij de afbraak van vetten als energie en voor de afvoer van afvalstoffen.
Drink minimaal 2L water per dag en probeer elke week iets meer water te gaan drinken.

5) Stel doelen
Het lijkt al gauw een onmogelijke opgave om 10 kilo af te vallen voor de zomer, staar je daar ook niet blind op. Het is beter om in kleine stappen te werken en hier specifieke doelen aan te koppelen. Denk aan 5 kilometer hardlopen of 50 kilo bankdrukken, als dit je lukt motiveert het je ook om door te gaan met je uiteindelijke doel.

6) Sport samen
Samen sporten is zo veel leuker! We weten allemaal dat de motivatie om te gaan sporten (na bijvoorbeeld een lange werkdag) soms ver te zoeken is.. Een ‘’sportmaatje’’ hebben is de meest effectieve manier om ook tijdens de zomer FIT te blijven en het sporten te blijven voortzetten. Je laat jouw sportmaatje toch niet in de steek?..

7) F.I.T. Sportbalsem
Los van al deze tips‭, ‬kan je ook F.I.T. Sportbalsem aanschaffen om de spierpijn tegen te gaan. Of als preventieve maatregel, ter voorkoming van blessures of spierklachten. Klik hier voor meer informatie.