FIT topper van de maand oktober: FIT ambassadrice Ingrid Rosmalen

Wat is jouw leeftijd?
37 jaar

Welke sport(en) beoefen je? Op welke leeftijd ben je hier mee begonnen?
Hardlopen, trailrunning, crossfit, obstacle running.

Op welke leeftijd ben je hier mee begonnen?
5 jaar geleden ben ik begonnen met bootcamp en na een half jaar liep ik mijn eerste obstacle run. De eerste obstacle run was er een van 5 kilometer, ik had toen nog nooit meer gelopen als 3 kilometer! Na de eerste run had ik de smaak meteen te pakken en al snel liep ik 2 keer per maand een obstacle run. Je wilt natuurlijk ook steeds langere afstanden lopen.. je begint dan met 5 kilometer, vervolgens 7, 13 kilometer, 19 kilometer, 25 en daarna 33 kilometer (!) én dan loop je ineens de obstacle marathon.

Sinds 1 jaar doe ik aan crossfit en dit is zo verslavend! Crossfit is een combinatie van gymnastics, atletiek en krachttraining.  Het is super divers en uitdagend en alles kan worden aangepast aan jouw niveau, zodat iedereen voldoende wordt uitgedaagd. Echt een aanrader!

Wat vindt je zo mooi aan deze sport(en)? En wat heb je al bereikt?
Ik houd ervan om mezelf uit te dagen en steeds een stap verder te gaan. Ik sta er dan ook steeds versteld van hoeveel je lichaam daadwerkelijk aankan! Ik heb 2 keer de Iron Viking gelopen (obstacle marathon), 2 keer een Trifecta Weekend Spartan en het EK Teamralley obstacle running (openwave).

Welke bijzondere, sportieve prestatie heb je onlangs geleverd?
De Spartan Trifecta, 3 obstacle runs, 55 km en 3000 hoogte meters. En dat in 1 weekend!

Wat maakt jouw sportieve prestatie zo bijzonder?
Mijn doorzettingsvermogen en wilskracht hebben mij gebracht waar ik nu ben. In juni 2016 ben ik van een obstakel gegleden, mijn knie verdraaide en ik hoorde alles scheuren in mijn knie. De schade was een gescheurde kruisband en mijn meniscus lag in stukken. Een paar maanden later volgde een knie operatie.. daarna opnieuw leren lopen, fietsen en het vertrouwen in mijn lichaam terug krijgen.  De artsen zeiden dat ik rekening moest houden met het feit dat ik misschien nooit meer afstanden boven de 15 km zou kunnen hardlopen. Zo zit ik natuurlijk niet in elkaar! Mijn doel was om 10 maanden na mijn operatie de obstacle marathon ‘Iron Viking’ te lopen. Dat is gelukt. Samen met mijn fysiotherapeut heb ik hier naar toe gewerkt. Met vallen en opstaan is het mij gelukt.

Hoe vaak train je? Hoe ziet je gemiddelde sportweek eruit?
zondag hardlopen / crossfit
maandag rustdag
dinsdag crossfit
woensdag hardlopen
donderdag rustdag
vrijdag crossfit
zaterdag crossfit/ hardlopen

Hoe houd jij jezelf FIT?
De dag beginnen met een gebalanceerd ontbijt en een groot glas lauwwarm water met citroen en kaneel. Ik sla geen enkele maaltijd over.  Jezelf af en toe iets lekkers gunnen moet ook kunnen natuurlijk. Daarnaast sport ik 4 tot 5 keer per week. En het allerbelangrijkste vind ik: genieten van het leven!

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met F.I.T. Sportbalsem?
januari 2018 heb ik een tube gewonnen via een winactie op Facebook en sindsdien zit er altijd standaard een tube F.I.T. Sportbalsem in mijn sporttas!

Heb je tips voor andere sporters met vergelijkbare doelen?
Waar en wil is, is een weg. Als jij een doel voor ogen hebt dan kom je daar met wilskracht en doorzettingsvermogen!

Zou je andere sporters het product F.I.T. Sportbalsem aanraden? Zo ja, waarom?
F.I.T. Sportbalsem is voor elke sporter aan te raden, ongeacht het niveau waarop je sport. F.I.T. Sportbalsem zorgt namelijk voor de correcte afvoer van het melkzuur. Het houdt je spieren soepel. Het smeert lekker op je huid, trekt snel in, plakt niet en bovendien komen er geen muggen meer op je af als je bijvoorbeeld in Azië op vakantie bent 😉