Wie ben je (+leeftijd) en wat doe je?
‘Hallo, ik ben Elisa (29 jaar jong), geboren en getogen in het mooie zeeland. In het dagelijks leven ben ik sportmasseur met mijn eigen praktijk aan huis, al ben ik ook vaak op locatie te vinden.’

Welke sport(en) beoefen je?
‘Motorcross en dressuursport (paard)’

Wat vindt je zo mooi aan deze sport(en)? En wat heb je al bereikt?
Paardrijden doe ik mijn hele leven, van origine ben ik dan ook afgestudeerd als instructrice in de paardensport. Jonge paarden opleiden vind ik prachtig, het leren communiceren zonder woord en geschrift. Het uiteindelijke doel is communiceren tot in de perfectie. Motorcross is er later pas bijgekomen toen ik mijn vriend leerde kennen, het meegaan om te kijken veranderde al snel in nieuwsgierigheid.. Binnen een paar maanden stond er een crossmotor voor me! Het geeft een onmetelijk gevoel van vrijheid! – aldus Elisa

‘Het springen van bulten vind ik echt fantastisch, en als het dan eindelijk lukt om die ene bult helemaal te springen zit ik met een big smile verstopt in mijn helm. Daar waar het met paardrijden op de fijne motoriek aankomt (sturen door een minuscule verandering in je houding) hoef je daar met crossen niet op te letten, de grove motoriek heeft daar de boventoon. Het maakt niet uit hoe je de bocht neemt; binnen, buiten, netjes of niet netjes. Als je er maar zo snel mogelijk doorheen bent! En met de dressuursport is het oneindig oefenen om met die ene bocht zo dicht mogelijk bij perfectie te komen. In dat opzicht zijn het echt tegenpolen. Wat juist wel overeen komt, het zij bij de ene grotere en bij de ander kleinere bewegingen, is de isotonische contractie van het merendeel van de spieren. Alleen tijdens motorcrossen geven de onderarmen statische contractie, daar ligt ook een uitdaging van mij binnen de praktijk’.

Hoe vaak train je? Hoe ziet je gemiddelde sportweek eruit?
‘zondag is standaard crossdag bij ons! Soms pakken we de zaterdag er ook bij. Op dit moment ben ik met een jong paard bezig die net zadelmak is, hem train ik nu 2 á 3 keer in de week. Meestal maandag, woensdag en vrijdag. Als het weer mee zit wil ik op maandag nog wel eens met de kajak het water op gaan, dat doe ik dan gemiddeld 1,5 á 2 uur op rustig tempo. Na het crossen vind ik dat een heerlijke manier om de schoudergordel los te maken.

Verder ga ik bijna iedere dag wel een uur lopen of een uur fietsen. De afstand en het tempo is sterk afhankelijk van wat ik daarvoor heb gedaan en wat de planning erna nog is.

donderdag pak ik meestal een vrije dag. Ik ben echt een buitenmens en je zal me dan ook niet snel in een sportschool vinden. Wat ik wel ook bijna dagelijks doe zijn oefeningen op mijn fitnessbal, meestal gericht op de core-stability.’

Hoe houd jij jezelf FIT?
‘Qua sport en beweging staat eigenlijk hierboven alles al beschreven. Qua voeding let ik vooral op mijn regelmaat, mijn valkuil is dat ik onregelmatig eet, dus dat is altijd een aandachtspunt! Verder zorg ik er ook voor dat ik iedere dag genoeg eiwitten eet. Ik heb een app op mijn telefoon waar ik mijn voeding bij hou, deze app is voor mij een hele fijne ondersteuning. Doordat je het zwart op wit kan lezen, komt het extra binnen als ik een eetmoment vergeet. Deze app houd ook precies mijn kcal, koolhydraten, vetten en eiwitten bij’.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met F.I.T. Sportbalsem? Wat vindt jij van onze producten?
‘Ik kende het merk F.I.T. Sportbalsem al van horen zeggen en van social media en had er interesse in, maar ik wil het altijd wel eerst zelf proberen en testen of ik er daadwerkelijk tevreden over ben. Zodoende heb ik het bij een aantal motorcrossers getest op verschillende niveaus en uiteraard ook bij mezelf. Binnen één weekend was iedereen enthousiast! ‘De mannen’ voelde goed verschil dat ze langer op hoog tempo konden rijden en dat ze sneller herstellen. Ook ikzelf merk goed verschil, met name mijn schoudergordel en bovenbenen voelen soepeler aan. Spierpijn is duidelijk minder en ook na een valpartij (zowel van paard of motor ;) ) is het erg aangenaam, gelijk smeren scheelt heel wat dagen spierpijn. Bijkomend voordeel is dat de balsem ook het genezingsproces van hematomen versnelt! Ondertussen gebruik ik zowel de balsem als de massageolie in mijn praktijk en ben ik verkooppunt voor de balsem geworden.’

Heb je tips voor andere sporters met vergelijkbare doelen?
‘Wees bewust van je lichaam, wat het aankan, hoe het herstelt en vind daar een ritme in. Vaak trainen mensen te onregelmatig, zowel in frequentie als in zwaarte van de training. Ook denken veel mensen dat op eiwitten letten alleen voor bodybuilders is. Wat ze niet weten is dat het merendeel juist te weinig eiwitten eten. Waardoor spieren ook slechter herstellen. Probeer maar eens dagelijks aan 60 gram te komen, dat lukt vaak al niet. Een kleine verandering kan soms een groot verschil teweegbrengen. Zoek je zwakke punten op en werk daaraan.’

Mijn motto is altijd; gun je spieren onderhoud, ze zullen er dankbaar op reageren.

Zou je andere sporters het product F.I.T. Sportbalsem aanraden? Zo ja, waarom?
‘Absoluut! Smeren met de balsem is nou precies een goed voorbeeld van een kleine verandering die een groot verschil kan maken. Gun je lichaam dit hulpmiddel want de F.I.T. Sportbalsem is het eerste product wat echt doet wat het moet doen’