Onze ambassadeurs Kyle & Rebecca zijn uitgeroepen tot FIT toppers van de maand december. Zij zijn onlangs Regionaal Kampioen van Brabant geworden. Wij spraken het energieke en fanatieke duo en blikken samen terug op het afgelopen jaar.

Hoelang spelen jullie al badminton?
Beide kwamen op jonge leeftijd al in contact met de sport door hun broer(s). ‘’Toen ik mijn broers zag spelen wist ik dat ik dit ook wilde’’ vertelt Rebecca van den Berg. Kyle van der Vliet speelt vanaf zijn 7e jaar badminton. ‘Mijn broer speelde badminton. Hij heeft mij een paar keer meegenomen naar een training. Toen was ik verkocht.

Hoe houden jullie jezelf FIT?
Kyle: ‘’Door veel te sporten en opbouwende trainingen te volgen. Trainingen op de badmintonbaan, maar uiteraard ook in de sportschool. Zodra ik een training heb afgerond smeer ik mij in met F.I.T. Sportbalsem. Dan kan ik er van op aan dat ik de volgende dag minder of zelfs geen last heb van mijn spieren en gewrichten’.

Rebecca: ‘’Ik houd mijzelf FIT door elke dag rek en strek oefeningen te doen. Het spelen op de badmintonbaan en het sporten in de sportschool doen mij ook ontzettend veel goed. Daarnaast gebruik ik vrijwel dagelijks F.I.T. Sportbalsem om er voor te zorgen dat mijn spieren sneller herstellen’’.

Wat vinden jullie zo mooi aan deze sport?
‘’Het mooiste aan deze sport vind ik dat er verschillende vormen van persoonlijke vaardigheden aan te pas komen. Hoe hoger je speelt, hoe leuker het spel wordt’’ – aldus Rebecca. Kyle voegt daar aan toe dat het mooie aan de sport is dat je het als team kan doen, maar ook individueel. ‘’Daarnaast kan je jezelf blijven uitdagen en grenzen opzoeken. Dat is iets wat echt bij ons past.’’

Hoe zien jullie gemiddelde week/trainingssessies eruit?
‘’Op maandagavond hebben we badminton training in de Maaspoort en op dinsdagavond gaan we samen naar de sportschool om onze kracht/uithoudingsvermogen te verbeteren. Woensdagavond hebben we weer een badminton training op de planning staan. Op donderdagavond trainen we vaak weer samen óf we vragen onze trainer Jeroen van Dalm mee om ons privé te trainen. Jeroen vindt dit erg leuk om te doen, hij helpt ons met zijn kennis en ervaringen in de sport. Op vrijdagavond maken we een keuze die afhankelijk is van wanneer er in het weekend competitie wordt gespeeld. Zo zouden we eventueel op zondag nog naar de sportschool kunnen of dit wordt een rustdag. Dan is de week al weer om en beginnen we van voor af aan’’ – vertelt het duo lachend.

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar? Waar zijn jullie in gegroeid en wat hebben jullie bereikt?
‘’Het was een mooi jaar! Ik heb veel Master toernooien gespeeld en verschillende overwinningen geboekt. Èèn van mijn hoogtepunten dit jaar was de Dutch International, hier werd ik voor ingeloot. Dit is een toernooi waar spelers over de hele wereld aan meedoen. Een hele bijzondere ervaring’’ – aldus Kyle. ‘’Wat betreft gemengd dubbel zijn Rebecca en ik van plek 200, in de top 50 van Nederland (!) gekomen. Hier zijn we beide natuurlijk mega trots op.’’

In het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel dingen geleerd’ – vertelt Rebecca. Het afgelopen jaar begon het tweede seizoen van de 1e divisie voor mij (1e divisie is het één na hoogste niveau van Nederland!). Over de fysieke, maar ook de mentale kant van de sport heb ik mijn kennis kunnen verbreden. Dit blijf ik dagelijks doen. Daarnaast heb ik voor het eerst mogen deelnemen aan de Dutch International en hier heb ik net als Kyle kunnen laten zien wat ik in huis heb. Met gemengd dubbel hebben wij maar liefst 3x een finaleplek weten te bemachtigen en alle drie de finales hebben wij gewonnen! Daarnaast hebben wij ook nog 2x in de halve finale én 1x in de kwart finale gestaan. In dit competitie seizoen ben ik op alle vlakken van het spel enorm gegroeid en dit komt in de competitiewedstrijden naar voren.

Hoe is het om ambassadeur van F.I.T. Sportbalsem te zijn?
‘’In één woord: GEWELDIG! Het is dan ook een geweldig product om te gebruiken als topsporter. Bij ons in huis gaan er gemiddeld wel 8 tubes per jaar doorheen. Het is een middel wat goed is voor het herstel van je spieren en om te kunnen blijven presteren. Als je er zelf profijt van hebt, dan is er toch niets mooiers dan anderen mensen en sporters hierover te informeren! – legt Kyle uit.

‘’Allereerst vond ik het best wel een beetje spannend, omdat dit voor mij de eerste keer is dat ik ambassadeur ben. -aldus Rebecca. ‘’Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar mijn verwachtingen zijn nu al overtroffen! Ik vind het ontzettend leuk om mensen kennis te laten maken met F.I.T. Sportbalsem. Daarnaast doet het vertrouwen dat F.I.T. Sportbalsem in ons heeft mij heel veel goed. Ik voel dat dit team mij vertrouwt en mij wilt helpen om mezelf te blijven verbeteren. Mijn vrienden waren nog niet bekend met F.I.T. Sportbalsem, daarom heb ik ze meteen een mini test tube gegeven en ook zij zijn helemaal om!’’.

Wat zijn jullie persoonlijke doelstellingen voor dit seizoen?
Kyle: ‘’Mijn doelstelling voor dit seizoen is om met gemengd dubbel bij de laatste 16 te eindigen. Daarnaast in het gemengd dubbel op Master toernooien in de top 3 of 4 komen. Natuurlijk streven we naar finale plekken!”

Rebecca: ‘’Ik wil minimaal 70% van de singel in de competitie winnen. Op het NK wil ik in het gemengd dubbel en in de singel bij de laatste 16 en misschien nog wel hoger komen. Wat betreft het toernooiseizoen (het seizoen dat na het NK komt) wil ik elk toernooi de kwart finale, de halve finale én de finale bereiken. Zowel met de singel als met de gemengd dubbel. Hoe gaaf zou dat zijn?!’’

Jullie zijn in november 2019 Regionaal Kampioen van Brabant geworden. Kunnen jullie wat meer vertellen over deze knappe prestatie? Hoe leven jullie hier naar toe, hoe ervaren jullie de finales en hoe zorg je voor je lichaam en spieren, voor, tijdens en na afloop?

Kyle: ‘’Het is echt een mooie prestatie welke wij hebben neergezet. We hebben extra getraind op het gemengd dubbel om onze gemengd dubbel op scherp te zetten. Ik kijk altijd per wedstrijd. Als ik te ver naar voren kijk dan ben ik niet bezig met de wedstrijd die het eerst komt. In elke wedstrijd moet je staan met goeie focus. Met juiste voeding en focus kom je naar de finales toe. Genoeg energie halen uit voeding is erg belangrijk zodat je genoeg energie houdt voor het hele toernooi. Juist om je spieren goed soepel te houden smeren we ons vooraf goed in met F.I.T. Sportbalsem. Zo heb je geen last tussen de wedstrijden door. Na het toernooi wil je heel graag gaan genieten, maar het is uiterst belangrijk dat je ook even je rust pakt.

‘’Regionaal Brabants Kampioene in de singel én in de mixdubbel! Ik vind het ontzettend gaaf om dit op mijn naam te hebben staan. Het is natuurlijk niet zomaar een titel die je even krijgt.’’ vertelt Rebecca enthousiast. ‘’In aanloop naar het toernooi heb ik mijn trainingen en rust momenten verhoogt. Toen het moment eenmaal daar was, was het wel even spannend. Ik ben vorig jaar tijdens dit toernooi geblesseerd geraakt en dit heeft mij destijds ook een mentale blokkade gegeven. Sindsdien weet ik hoe ik mezelf positief kan houden. Daarnaast heeft mijn fysiotherapeut geholpen om fysiek steeds sterker te worden en mijn zelfvertrouwen te vergroten. De dagen voor het kampioenschap heb ik nog wel eens terug gedacht aan vorig jaar. Want wat als het toch weer verkeerd gaat?! Ik heb mezelf kunnen geruststellen en heb er tijdens het toernooi ook niet meer aan gedacht. Ik weet dat ik het kan zolang ik hard train en alles op alles zet om mijn lichaam fit te houden. Wanneer mijn spieren of gewrichten toch anders voelen of pijn doen, dan komt F.I.T. Sportbalsem tevoorschijn. Het is een prettig idee om een middel ‘achter de hand te hebben’ die eventuele pijn verminderd.’’

Wat is jouw dagelijkse streven als sporter?
Kyle: ‘’Van mezelf blijven winnen en iedere dag beter, fitter en gezonder worden!’’

Rebecca: ‘’Iedere dag ben ik bezig met de doelen die ik voor mezelf heb opgesteld. Zodra ik aan mezelf merk dat mijn energie minder wordt, dan denk ik aan de redenen waarom ik sport. Zo krijg ik toch energie om mijn doelen te behalen.’’

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met F.I.T. Sportbalsem?
Rebecca: ‘’Mijn masseur gebruikt F.I.T. Sportbalsem en raadde mij aan om dit zelf ook te gaan gebruiken. Dat is inmiddels alweer ruim 3 jaar geleden en de balsem zit nog altijd standaard in mijn sporttas!’’

Kyle vertelt ‘’Ik weet nog goed dat het product net nieuw op de markt kwam. Joop Bergman van FIT International stond met zijn stand bij een aangepast badminton toernooi waar ik samen met mijn vader namens ToernooiSupport het toernooi ondersteunde. Ik kwam toen in gesprek met Joop en ben het product vervolgens zelf gaan uitproberen. Wat een top middel voor alle sporten en alle niveaus!’’

Zou je andere sporters het product F.I.T. Sportbalsem aanraden? Zo ja, waarom?
‘F.I.T. Sportbalsem is voor elke sporter aan te raden, ongeacht het niveau waarop je sport. Want het werkt écht goed voor je spieren, maar ook voor de kleine pijntjes’ – legt Kyle uit.

‘’F.I.T heeft op mij een zeer positief effect’’, vertelt Rebecca. ‘’Zolang iets in mijn voordeel werkt en een positieve bijdrage geeft deel ik dit graag weer met anderen. F.I.T. is een uitstekend middel voor het tegengaan van spierpijn, blessures, etc.’’

Heb je tips voor andere sporters met vergelijkbare doelen?
Kyle: ‘’Blijf gemotiveerd. Geniet van wat je doet en luister naar je lichaam. Blijf je doelstellingen opscherpen zodat je scherp blijft om je doelstelling te behalen.’’

Rebecca: ‘’Wanneer je het gevoel hebt dat je geen energie meer hebt, het fysiek niet meer wilt en je jezelf naar beneden begint te praten (negatieve self-talk)…. Denk dan terug aan het moment waarom je bent begonnen met badminton! Ga vervolgens een stapje verder, waarom heb ik deze doelen eigenlijk gesteld? Juist ja, om deze te bereiken!’’

Waar ligt jullie focus voor volgend jaar? Wat staat er op jullie planning?

Kyle: ‘’Voor mij is dat deelnemen aan de Adidas Dutch International. Daarnaast ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap en aan alle Master Toernooien. Samen willen Rebecca en ik toernooien in het buitenland gaan spelen, zodat we nog meer kunnen leren van elkaar en anderen.’’

Rebecca hoopt volgend seizoen al de Eredivisie te kunnen spelen. ‘’In ieder geval wil ik meer toernooien in het buitenland gaan spelen. Het lijkt me ontzettend leuk om vaker tegen andere landen te concurreren. Daarnaast is er in februari het Nederlands Kampioenschap en in april de Adidas Dutch International. Het zou ontzettend gaaf zijn om hier weer aan deel te mogen nemen!’’

TIP vanuit FIT International BV: Als je Rebecca of Kyle op de baan of op een toernooi ziet, dan kun je hen altijd vragen of zij je rechtstreeks kunnen helpen aan een tube F.I.T. Sportbalsem, want in 9 van de 10 gevallen hebben zij altijd wel een extra tube in hun tas zitten 😉

Hoe kunnen wij jullie online volgen?

Kyle van der Vliet:
Instagram: @kylevandervliet24fit
Facebook: www.facebook.com/badmintonduokylerebecca
www.facebook.com/vdvliet05

Rebecca van den Berg:
Instagram: @vdberg02
Facebook: www.facebook.com/badmintonduokylerebecca
www.facebook.com/VDBERG02