Wil je gezond en fit worden, zowel fysiek als mentaal? Of kriebelt het al een tijdje om weer te gaan beginnen met hardlopen? Dan is Mindful Run misschien wel iets voor jou! Mindful Run is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen. En veel FUN!

Bewegen traint je lichaam en geest
Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar het hier en nu, met een open blik zonder oordeel. Dat klinkt misschien heel zweverig maar dat is het absoluut niet. We zijn vergeten hoe het is om naar je lijf te luisteren, te voelen. Mindful Run is een combinatie van hardlopen, yoga en mindfulness. Je maakt kennis met de verschillende facetten van het hardlopen en leert te luisteren naar je lichaam. Zo wordt je bewust van je loophouding, je ademhaling, focus bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Je loopt (of wandelt) op een manier en tempo die bij je past. Zodat je het ook (weer) leuk gaat vinden. ‘’Bewegen, wandelen of hardlopen zorgen er voor dat je je weer beter voelt”, vertelt Floor Kengen. ‘’Voor mij was dit de motivatie om te starten met mijn eigen bedrijf Loop met Floor en verzorg ik Mindful Run trainingen in Beek-Sittard. De nadruk ligt op het (weer) plezier krijgen in bewegen.”

Floor is ruim 5 jaar ambassadrice van F.I.T. Sportbalsem en werkt daarnaast al 25 jaar als trainer/ loopbaanadviseur.  “Mijn slogan is: wil je je weer fit gaan voelen, kom dan in beweging; ga er op uit, alleen of met iemand anders; Loop met Floor. Zet de eerste stap en alles komt in beweging! Hier zit ook de connectie met F.I.T. Sportbalsem. De balsem neem ik altijd mee tijdens de loopsessies. Zodra iemand last krijgt tijdens of na afloop van de training, dan haal ik altijd de “tover tube” tevoorschijn. F.I.T. Sportbalsem werkt echt heel goed, zowel preventief als wanneer je een blessure hebt om deze sneller te herstellen. Bij de kou houdt het je lekker warm en in de zomer houdt het je lekker fris’’.

Kom tot jezelf en voel je weer FIT!
Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in je lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen of reeds aanwezige klachten te verminderen. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten, via een juiste ademhaling en lopen in het hier en nu.

Wat zijn de belangrijkste resultaten van Mindful Run trainingen?
‘’Deelnemers aan de Mindful Run trainingen geven aan zich rustiger te voelen in hun hoofd. Denk aan minder piekeren en minder last van hoofdpijn. De deelnemers die voor een lange periode inactief zijn geweest, ervaren een ‘geluksmomentje’ na het lopen, het geeft ze weer voldoening. Iedere deelnemer beleeft de Mindful Run trainingen met veel plezier, omdat zij op een gezonde manier bezig zijn en via het lichaam de geest kunnen verfrissen. Je ontdekt je lichaam en voelt je weer sterker, hierdoor ervaar je meer levensvreugde, een betere nachtrust en heb je bovendien minder te maken met sombere gevoelens of angst. Uiteraard spreken alle deelnemers van een verbeterde conditie en krijgen zij vaak ook een beter figuur door invloed op hun gewichtscontrole. Kortom, deelnemers aan Mindful Run trainingen zitten lekker in hun vel!

Wil je ook weer lekker in je vel zitten en lopen voor je eigen geluk?
Ga voor meer informatie naar www.loopmetfloor.nl, kijk op de Facebook pagina of neem vrijblijvend contact op met Floor indien je vragen hebt. Floor is expert op het gebied van runningtherapie en loopcoaching, zij heeft een opleiding gevolgd bij Stichting Runningtherapie Nederland en is gecertificeerd runningtherapeut. De opleiding tot Mindfulrun instructeur heeft ze gevolgd bij Mindful Run Nederland. Mindful Run of Mindful Walk trainingen zijn er in heel Nederland en er is altijd wel een instructeur bij jou in de buurt: www.mindfulrun.nl

TIP vanuit FIT International BV: Als je Floor ziet, dan mag je haar natuurlijk altijd vragen of zij je rechtstreeks kan helpen aan een tube F.I.T. Sportbalsem.
Klik hier om alle verkooppunten bij jou in de buurt te bekijken. Wil je meer informatie over onze producten? Ga naar: https://www.fitsportbalsem.com/productinformatie/

Onderstaande foto is gemaakt tijdens Mind Blue Monday Run. Loop met Floor organiseert regelmatig (gratis) activiteiten om mensen te laten ervaren dat bewegen leuk is en omdat zij het belangrijk vindt dat mensen FIT blijven.