Spierpijn kan door een groot aantal oorzaken ontstaan, maar veelal door overbelasting van de spieren of het verkeerd belasten van de spieren bij verschillende vormen van sport. Spierpijn kan erg vervelend zijn en de spierpijnklachten kunnen het moeilijk maken voor je om jouw dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Sport je regelmatig en ga je steeds weer tot het uiterste? Dan zul je merken dat je vaker last hebt van spierpijn en de spierpijn ook langer aanhoud.

Kan je spierpijnklachten verminderen door een massage?
Velen (top)sporters zijn er van overtuigd dat een massage de mate van spierpijn vermindert en bijdraagt aan het herstel van de spieren. Bovendien hebben ontspannende massages een positief effect op de sportprestaties, mogelijk door het ontspannen effect waardoor stress afneemt. Een massage helpt de spierpijnklachten te verminderen. Afhankelijk van de hoeveelheid compressie dat er op de spieren wordt uitgeoefend, kan een massage het herstel van de spieren zelfs bevorderen.

Vrijwel direct na het sporten of intensieve inspanning van de spieren, kun je het beste kiezen voor een ontspannende massage met F.I.T. Professional Care stimulerende massageolie. Een ontspannende massage is een fijn hulpmiddel ter voorkoming van spierpijn of voor de vermindering van spierpijn.

Een stimulerende massage met F.I.T. Professional Care stimulerende massageolie heeft weliswaar het beste effect op het verminderen van spierpijn, maar het is beter om hier enkele dagen na de intensieve inspanning mee te wachten. De spieren zijn bij spierpijn de eerste paar dagen namelijk té kwetsbaar voor de hoeveelheid druk die er tijdens een stimulerende massage op de spieren worden uitgeoefend.

Er zijn meerdere soorten massages die de spierpijn kunnen verminderen. Een goede masseur weet natuurlijk de juiste massage te geven voor jouw specifieke spierpijnklachten.

Afvalstoffen (cytokinen)
Het natuurlijke proces bij fysieke inspanning gaat als volgt: spieren raken als gevolg van afbraak van spiereiwitten, beschadigd. F.I.T. voorziet in een snelle en direct merkbare bijdrage voor herstel bij spierklachten, spier- en/of gewrichtspijn. Onze producten zijn zo samengesteld dat het snel in het aangedane gebied wordt opgenomen en de doorbloeding stimuleert. Eén van de ingrediënten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht tot de zenuwwortels in het betrokken gebied en veroorzaken diverse gradaties van pijn. Deze twee eigenschappen van verhoogde doorbloeding en afbraak van afvalstoffen, geven snel na het opbrengen van F.I.T. Sportbalsem op het aangedane gebied al een verlichtend gevoel en pijndemping.

Wil je meer informatie over onze producten? Klik hier.