De winter is in aantocht. We hebben alweer enige tijd te maken met wisselvallig weer en lage temperaturen. In de winter hebben onze spieren nét wat extra´s nodig om optimaal te functioneren en te kunnen presteren. Hoe reageert ons lichaam eigenlijk op kou en wat voor extra´s zijn er precies nodig om fit te blijven? Dat lees je in deze nieuwe blog.

Welke invloed heeft de kou op het lichaam en de spieren?
Wanneer het lichaam kou vat, leidt dit er toe dat de spieren verkrampen, als gevolg van verstijving. Daarnaast neemt in de winter ook de doorbloeding in de spieren af. Het bloed kan door de kou gaan stollen rond de aderen van de spieren met als gevolg dat ze ´vast gaan zitten´. Ook is er sprake van krachtvermindering en loop je sneller het risico op blessures bij koude weersomstandigheden. Redenen genoeg om goed voor je lichaam te zorgen in de winterperiode.

Zo voorkom je blessures tijdens de koude wintermaanden
Wij van FIT geven jou graag een aantal tips om de winter FIT door te komen..

1) Zorg voor voldoende vocht
In de winter krijg je minder dorstsignalen en ook dan bestaat zelfs het risico dat je uitdrogingsverschijnselen kunt krijgen. We kleden ons natuurlijk ook warmer in de winter, denk aan thermokleding, meerdere lagen kleding, etc. Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk warmte verliest, maar het heeft als gevolg dat je veel gaat zweten. Het is daarom van groot belang dat je voldoende drinkt, ook als je geen dorst hebt.

2) Verleng de warming up
Een warming up sla je natuurlijk nooit over, maar in de wintermaanden is de warming up nog belangrijker dan in de rest van het jaar. Het is zelfs zeer verstandig om de warming up te verlengen. Waarom? Omdat je in de kou namelijk meer moet doen om de bloedomloop te stimuleren en de spieren los te krijgen. Begin je als je spieren nog niet warm zijn? Dan loop je het risico om spieren te verrekken of misschien nog erger..

3) Gebruik F.I.T., zowel preventief als curatief!
F.I.T. Sportbalsem geeft jou lichaam precies wat het nodig heeft. F.I.T. stimuleert namelijk de doorbloeding en voorkomt onaangename ervaringen zoals spierpijn, stramme spieren en kramp. Bovendien geven velen FIT gebruikers aan dat de balsem bij kou warmte afgeeft (en andersom), hetgeen ondersteunend werkt vóór aanvang van een training of sportinspanning. F.I.T. is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming (en herstel) van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning. Wil je meer weten over onze producten en gebruikerservaringen? Klik hier voor onze shop of ga na naar: https://www.fitsportbalsem.com/gebruikerservaringen/