De beloning na je training of work out; spierpijn. Het is een goed teken als je bezig bent met spieropbouw, maar spierpijn kan toch erg vervelend zijn. Daar hebben wij natuurlijk een oplossing voor: F.I.T. Sportbalsem. In deze blog geven wij je graag meer informatie over onze balsem en de effectieve werking hiervan tegen spierpijn, daarnaast geven we je nog een aantal belangrijke tips voor het tegengaan van spierpijn.

F.I.T. is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming (en herstel) van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning. Tevens voorkomt F.I.T. daarbij onaangename ervaringen zoals spierpijn, stramme spieren en kramp. Of je nu topsporter bent, amateur of gewoon door dagelijkse werkzaamheden last hebt van spier- en/of gewrichtsklachten, F.I.T. voorziet in een snelle en direct merkbare bijdrage voor herstel bij spierklachten, spier- en/of gewrichtspijn.

Hoe werkt F.I.T. Sportbalsem?

F.I.T. is zo samengesteld dat het snel in het aangedane gebied wordt opgenomen en de doorbloeding stimuleert. Eén van de ingrediënten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht tot de zenuwwortels in het betrokken gebied en veroorzaken diverse gradaties van pijn. Deze twee eigenschappen van verhoogde doorbloeding en afbraak van afvalstoffen, geven snel na het opbrengen van F.I.T. Sportbalsem op het aangedane gebied al een verlichtend gevoel en pijndemping.

Wat kan je nog meer doen?

Naast het behandelen van je spierpijn met F.I.T Sportbalsem, zijn de volgende onderwerpen ook van groot belang om je spieren optimaal te herstellen:

Eiwitten

Door het nuttigen van eiwitten (vis, biefstuk, eiwitshakes, etc.) worden de kleine spierscheurtjes die ontstaan bij inspanning opgevuld. Hierdoor kunnen je spieren weer herstellen én groeien.

Hydrateren

Naast goede voeding is het ook belangrijk om voldoende te drinken, voor, tijdens en na afloop van je work out, hierdoor blijven je spieren soepel.

Rust

Na een intensieve inspanning is een goede (nacht)rust erg belangrijk. Voor een optimaal herstel van je spieren heb je 8 uur slaap nodig per nacht.