Wij ontvangen veel vragen over het Coronavirus (COVID-19) van masseurs en fysiotherapeuten die massage behandelingen uitvoeren. Het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) volgt de adviezen van het RIVM en de GGD omdat alleen zij de situatie rond het virus in Nederland kennen en het effect van de maatregelen kunnen inschatten.

De adviezen tref je hier aan.

Je zult op basis van deze adviezen zelf een afweging moeten maken of je wel of niet doorgaat met masseren. Dat kan afhankelijk van je situatie tot een andere conclusie leiden. Er is geen algemeen advies om nu te stoppen met masseren.

NGS heeft een aantal links voor masseurs en cliënten gedeeld waarop je alle informatie over het Coronavirus kunt vinden. Klik hier voor alle informatie.

Vergeet niet: heb je zelf (milde) verkoudheidsklachten: niezen, keelpijn, loopneus, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden? Blijf thuis. Zo bescherm je jezelf en anderen tegen infectie met het coronavirus.

De belangrijkste maatregelen die NGS benoemt om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Ga je masseren, zorg dan voor goede handhygiëne. Klik hier om alles te lezen over handhygiëne.
  • Desinfecteer na elke behandeling de behandeltafel;
  • Behandel geen verkouden cliënten;
  • Stuur verkouden medewerkers naar huis;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (ook als je geen overige verkoudheidsklachten hebt).

Er is een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 uur. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

Indien je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van dit bericht, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar en zijn doorgaans telefonisch, per mail en via de verschillende social media kanalen bereikbaar.