Heb jij keihard getraind en wil je weten hoe je jouw spieren optimaal kan herstellen? Dan is deze blog speciaal voor jou!

Herstel van je spieren is uiterst belangrijk voor spiergroei en spierbehoud. Voor een optimaal resultaat van je fysieke inspanningen is het belangrijk dat je niet alleen keihard traint, maar dat je na afloop ook zo goed mogelijk herstelt. Hoe het ideale herstelproces er voor jou uit ziet hangt natuurlijk af van welke sport je beoefent, de duur van de inspanning en de intensiteit. Als het gaat om optimaal spierherstel, dan is het onderstaande onmisbaar:

Rust
Minimaal 8 uur slaap per nacht voor een optimaal herstel van de spieren.

Voeding
Gezonde maaltijden met veel eiwitten eten! Eiwitten herstellen de schade die je spieren hebben opgelopen tijdens een fysieke inspanning.

Verzorging spieren
Je spieren verzorg je natuurlijk met F.I.T. Sportbalsem. F.I.T. Sportbalsem draagt bij aan het herstelproces van de spieren, het stimuleert de doorbloeding en voorkomt daarbij onaagename ervaringen zoals spierpijn, stramme spieren, e.d.

Massage
Een massage met F.I.T. Professional Care stimulerende massageolie zorgt voor bevordering van de doorbloeding, een verhoging in de weerstand (door de aanmaak van witte bloedlichaampjes) en een verbetering van de spierfunctie (door bevordering van de doorbloeding).

Kortom, zorg voor voldoende rust, let op je voeding en geef jouw spieren de verzorging die ze verdienen #fitsportbalsem

Wil je meer informatie over F.I.T. producten? Klik hier.