Sneller herstel door sportmassage. Een sportmassage is geschikt voor iedereen die een sport beoefent, op welk niveau dan ook. Topsporters die dagelijks bezig zijn met zware inspanning en veel van het lichaam vragen, hebben veel profijt van sportmassages. Ook recreatieve sporters, die gemiddeld één keer per week sporten, hebben hier baat bij. Het woord sportmassage wekt wellicht de indruk dat een sportmasseur zich enkel beperkt tot (top)sporters, maar dit is niet het geval. Een sportmasseur focust zich met name op het optimaliseren van de staat van de spieren, met onder andere als doel om beter te kunnen presteren.

Het doel van een sportmassage
Een sportmassage is een stevige massage gericht op de spieren, met als doel de doorbloeding van de spieren te bevorderen waardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel worden afgevoerd. Een toename in de doorbloeding treed op doordat de haarvaten in de huid en spieren verder open gaan bij een sportmassage. De spieren worden beter doorbloed en de gevormde afvalstoffen (bijvoorbeeld vocht) worden sneller afgevoerd. Een sportmassage verbeterd de conditie van de spieren, spieren zullen sneller herstellen en de kans op blessures neemt af.  Geen wonder dat steeds meer sporters zweren bij sportmassage.

Preventief en/of na afloop van een zware lichamelijke inspanning
Een sportmassage wordt ook aangeraden als voorbereiding op een intensief lichamelijke inspanning. Waarom vooraf? Een sportmassage helpt de belastbaarheid van de spieren te verhogen, waardoor je beter kunt trainen en betere prestaties kunt leveren.

Velen (top)sporters zijn er ook van overtuigd dat een massage de mate van spierpijn vermindert en bijdraagt aan het herstel van de spieren, zeker wanneer de masseur F.I.T. producten gebruikt gedurende zijn behandeling. F.I.T. heeft namelijk een effectieve werking ter voorkoming van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning.

De belangrijkste effecten van een sportmassage op een rijtje
Een bezoek aan de sportmasseur is zeer goed voor lichaam en geest. Een sportmassage heeft verscheidene effecten, waaronder:
– Bevordering van de doorbloeding;
– Verhoging weerstand (door de aanmaak van witte bloedlichaampjes);
– Verbetering van de spierfunctie (door bevordering van de doorbloeding);
– Een positieve invloed op het welbevinden (zoals kracht, stemming, ademhaling, slaapbevordering, etc.)

Technieken en tools sportmassage
Massagetechnieken die worden toegepast bij sportmassages zijn effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), fricties (cirkelmassages), vibraties (trillingen) en tapotages  (kloppen). Door het juist combineren en doseren van deze verschillende technieken wordt een optimaal effect bereikt. F.I.T. Sportbalsem en F.I.T. Professional care massageolie zijn onmisbaar bij (sport)massagebehandelingen. Onze producten dragen bij aan het herstelproces van de spieren, het stimuleert de doorbloeding en voorkomt daarbij onaangename ervaringen zoals spierpijn, stramme spieren en kramp.

Het FIT professional care assortiment (de stimulerende massageolie) is afgestemd op de professionele gebruiker, zoals sport-  masseur/verzorgers, fysiotherapeut en medische specialisten. Het product kenmerkt zich door een hoogwaardige samenstelling, effectiviteit en dermatologisch verantwoorde ingrediënten. De F.I.T. professional care producten zijn samengesteld zodat een maximale prestatie kan worden geleverd op basis van milde en niet-irriterende ingrediënten. Wil je meer weten over onze producten? Klik hier.