Heb je intensief geschaatst of ben je wezen sleeën afgelopen weekend? Grote kans dat je vandaag én morgen spierpijn hebt in je je kuiten, bovenbenen en hamstrings. Team FIT geeft je daarom graag een aantal tips tegen spierpijn na het schaatsen.

Blijf bewegen
Bij spierpijn is het belangrijk om in beweging te blijven, omdat dit zorgt voor een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt voor sneller herstel omdat er meer zuurstof en brandstof bij de spier kan komen en de afvalstoffen, die na de overbelasting in de spier zijn ontstaan, sneller worden afgevoerd.

F.I.T. Sportbalsem
F.I.T. Sportbalsem is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming (en herstel) van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning.

F.I.T. is zo samengesteld dat het snel in het aangedane gebied wordt opgenomen en de doorbloeding stimuleert. Eén van de ingrediënten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht tot de zenuwwortels in het betrokken gebied en veroorzaken diverse gradaties van pijn. Deze twee eigenschappen van verhoogde doorbloeding en afbraak van afvalstoffen, geven snel na het opbrengen van F.I.T. Sportbalsem op het aangedane gebied al een verlichtend gevoel en pijndemping.

Luister naar je lichaam
Het advies is om in beweging te blijven, maar zorg ervoor dat je pijnlijke spieren niet overbelast. Doe je dit wel, dan heb je kans dat je een spier scheurt en een blessure oploopt.

Wil je meer informatie over F.I.T. Sportbalsem? Klik hier voor de volledige productinformatie.