2020, een jaar vol met nieuwe kansen! Ga jij dit jaar weer een nieuwe, sportieve uitdaging aan? Welk doel wil je dit jaar behalen? En misschien wel de grootste en belangrijkste vraag: hoe ga je het volhouden om je uiteindelijke doel te behalen? Wij delen graag een aantal tips waarmee we je helpen om je goede voornemens wél vol te houden!

Samen sporten
Zoek een sportmaatje op, want samen sta je sterker. Deel jouw goede voornemens met een vriend of vriendin en ga regelmatig samen sporten. Motiveer elkaar, steun en help de ander en deel jullie resultaten. Het helpt jullie niet alleen om het ritme vol te houden, maar het brengt ook extra motivatie en bovendien leer je veel van elkaar.

Een realistisch doel
Wees ambitieus, maar leg de lat niet té hoog voor jezelf. Jouw sportieve doelen moeten haalbaar zijn, zodat je gemotiveerd blijft. Stel daarom een realistisch doel.

Personal trainer
Wil jij graag de perfecte ‘summer body’, maar lukt het je maar niet om consequent naar de sportschool te gaan? Schakel dan de hulp in van een personal trainer! Hij of zij helpt jou om gemotiveerd te blijven, door te zetten en niet op te geven.

Afwisseling en de juiste balans
Door afwisseling in de verschillende sporten die er zijn, raak je minder snel verveeld. Heb je je vorige week meerdere keren in de sportschool uitgesloofd? Ga dan komende week eens baantjes trekken in het zwembad. Houd het leuk door een goede afwisseling in de sporten die jij leuk vind. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is even belangrijk. Geef jouw lichaam naast intensieve inspanning ook voldoende rust, anders is de lol er ook weer snel van af.

Spierpijn voorkomen
Ga je van niet tot weinig sporten ineens héél veel sporten? Bereid je dan voor op mogelijke spierpijn. Voorkomen is beter dan genezen, dus smeer je vóór een intensieve inspanning al in met F.I.T. Sportbalsem. Onze balsem voorkomt onaangename ervaringen zoals spierpijn, stramme spieren en kramp. F.I.T. Sportbalsem is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming en herstel van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning. (Lees ook onze blog: ‘zo kom je af van spierpijn na het sporten’).

Beloon jezelf
Heb jij je goede voornemen al enige tijd weten vol te houden? Beloon jezelf ervoor en stimuleer jezelf hiermee door te gaan! Koop bijvoorbeeld nieuwe sportkleding of sportschoenen, of trakteer jezelf en jouw spieren op een tube F.I.T. Sportbalsem of F.I.T. Professional care. Klik hier voor onze webshop.